TITOKBAN SOK NŐ VÁGYIK ÚJ ÁLLÁSRA

A nők munkahelyi elhelyezkedését és beilleszkedését segítő Jobline Női Karriernapok célja, hogy a sztereotípiákon, az esetleges önbizalomhiányból és a társadalom férfias jellegéből fakadó akadályokon túllépve minél több nő kezdje el karrierjének tudatos megtervezését. A rendezvény előadásai, konzultációs lehetőségei és álláskínálata révén inspirációt és azonnal hasznosítható gyakorlati támogatást nyújt a kilátogatóknak, legyenek álláskereső frissdiplomások, gyes-ről visszatérni szándékozó anyukák, vagy a karrierlétrán előrelépő tapasztalt munkavállalók.

A tavalyi rendezvény sikerein felbuzdulva és a visszajelzéseket is figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy idén új helyszínen, nagyobb, tágasabb térben rendezzük meg a Női Karriernapot.” – mondta Tóbiás Andrea. „A Millenárison olyan tereket alakítunk ki, amelyek sokak számára teszik lehetővé az előadásokon való részvételt, ugyanakkor megteremtjük a kiscsoportos beszélgetések, az úgynevezett meetupok és a személyes tanácsadás meghitt környezetét is. Mivel tavaly nagyon sokan kifejezetten álláskeresési céllal látogattak el, biztosítjuk annak lehetőségét is, hogy a munkát keresők az állást kínáló cégek képviselőivel személyesen tudjanak beszélgetni, sőt akár egy első körös állásinterjún is részt vegyenek. A gyermekkel érkezőket pedig gyermekmegőrző és játszósarok várja.” – tette hozzá Andrea, aki a rendezvény védnöke.
A tavalyi rendezvény mintegy 2500 résztvevője körében végzett felmérés szerint a látogatók 66%-a kifejezetten álláskeresési céllal kereste fel az eseményt. Közülük az összes válaszadó 43%-nak volt aktuálisan állása, de mégis fel akarták mérni, milyen további álláslehetőségeik nyílnának. A pályakezdőket, a gyesről visszatérőket, valamint a munkájukat elvesztőket is figyelembe véve látszik, hogy a látogatás elsődlegesen a karrierváltás előkészítéséhez, felméréséhez, a jövő tervezéséhez kapcsolódott. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan várhatóan idén is sokan, sokféle igénnyel látogatnak majd el a rendezvényre. A nap során 12 előadás, 8 meetup, 300 tanácsadási fórum, valamint több mint 20, a női karrierépítést támogató cég állásajánlat kínálata várja a látogatókat. A kiállító vállalatok többek között mérnöki, informatikai, gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi területen  várják – az állások jelentős része esetében – megalapozott idegennyelv ismerettel rendelkező jelentkezőket. Az idei Jobline Női Karriernap a sokszínűségre helyezi a hangsúlyt. Bár a nők kor, képzettség, életpálya elképzelések és családi viszonyok szempontjából rendkívül heterogén csoportot alkotnak, addig a szakmai előrelépést korlátozó vállalati üvegplafon leküzdése, a munkahely és magánélet egyensúlyának megteremtésének igénye vagy a gyermekvállaláshoz kapcsolódóan az atipikus foglalkoztatási formák iránti nyitottság általánosan jellemző.
A Női Karriernap sokszínű programjával a látogatói igények széles spektrumát szeretnénk kielégíteni. A karrierlehetőségek felmérésétől az előadásokon és képzéseken történő részvételen át az előre megtervezett állásinterjúig sok mindenre lehetőség nyílik. Amit viszont mindenki számára javaslunk, az az, hogy készüljön fel erre a szombati napra. Érdemes pontosan végiggondolni, milyen céllal akarunk kilátogatni a Millenárisra, míg a kiscsoportos tréningekre és egyéni tanácsadási alkalmakra pedig fontos előzetesen is regisztrálni.” – mondta Tóbiás Andrea.

Jobline Női Karriernap 2015

Az alábbi cégek kínálnak állásokat a helyszínen: 
Alcoa-Köfém Kft., All You Can Move SportPass, Alpenbest Ltd. – Idősgondozás Londonban, AmRest Kft., AUDI HUNGARIA, Berlitz Nyelviskola, Best-Work Pszichológiai Felnőttképző, Bosch Csoport, BP Business Service Centre, Citi, Effemine – Egyesület a Fiatal Nőkért, Ericsson, ExxonMobil, Frissdiplomas.hu, GE, Helen Doron English – Gyerekangol Kft, HVG Könyvek – HVG hetilap és HVG Extrák, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola, IT Services Hungary, Jobline.hu – Karrier Plusz, Joy magazin, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Morgan Stanley, Nokia, Plazmaszolgálat Kft., Roche Szolgáltató (Európa) Kft., Siemens Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Vodafone Shared Services Budapest, 5 Perc Angol.
Néhány érdekes előadás:
Fülöp Zsuzsa: A női munka ára – bérek, juttatások, bértárgyalás
Lipcsei Betta: Egészség és siker – testi harmóniával a kiegyensúlyozott életért
Szily Nóra: Kötéltánc derűsen. Önismeret – stresszkezelés – siker
Tímár Krisztina: Az álláskeresés új dimenziója – merd jól használni Facebook és LinkedIn profilodat!
Az összes előadás itt található:
http://www.noikarriernap.hu/hu/programok/eloadasok
Néhány izgalmas meetup (kiscsoportos beszélgetés):
Faix Csaba: Sikeresen a férfiak világában
Repka Ágnes: Kiegyenlített erőviszonyok, otthoni játszmák – a modern világ családmodelljei
Virág Nikolett: Kinek a szekerét tolod? Belépsz a csapatba, vagy sajátot alapítasz?
Az összes meetup itt található: http://www.noikarriernap.hu/hu/programok/meetupok
Személyes tanácsadási lehetőségek az alábbi témákban: 
Grafológiai elemzés
Gyed- és gyestanácsadás
Karrier coaching
Önbizalom tréning
Önéletrajz és motivációs levél írás
Próbainterjúk magyarul, angolul és németül
Időpont:
2015. május 16. szombat, 10.00 – 18.00 óra
Helyszín:
Millenáris D épület, Budapest II. Kis Rókus utca 16-20.
A gyors és ingyenes belépés valamint az egyes programokon történő részvétel érdekében minden látogatónak érdemes előzetesen regisztrálnia a www.noikarriernap.hu címen

Author: Milák Bernadett Tünde

(1989, Budapest) * A Regisztrált Tehetségpont újságírója * bernadett.milak@hotmail.com * (30/543-56-66)