ŐRÜLT VIZSGA AZ EFOTTON

Kedves olvasó! A lent ismertetett feladatokra négy és fél nap áll a rendelkezésedre. Ha marad benned elég szufla, a buli utáni reggeli felfordulásban is behozhatod lemaradásod. Kérjük, igyekezz végrehajtani az alábbi kihívásokat, pusztán a meglévő eszközeiddel, a fogyó energiáddal, a drámaian csökkenő fesztiválkártya-egyenlegeddel és az imbolygó véralkohol-szinteddel, mindeközben pedig próbáld is meg a legtöbbet kihozni magadból és party-hangulatodból.

A „vizsga” helyszíne

Helyszínnek ezúttal Velence és Sukoró határterületét választjuk, a tó vízével és partvidékével megspékelve. Sukoró neve ismerősen is csenghet a számodra, már ha pillantottál meg híradó-adást, vagy olvastál véletlenül híreket, és nem a kocsmában lógtál a csoporttársaiddal azon az adott este. Külön bónusz lehet tehát, hogy a faluban boltba-battyogva megtudhatod, érdemes volt-e ezen a vidéken telket cserélgetnie vagy nem-is-cserélgetnie annak a valamelyik volt miniszterelnöknek. Hisz egy egyetemista nem politizál, sokkal fontosabb dolgai vannak! No, rajta, időgépbe be, ablakot le, könyököt ki, kettesbe be, és irány a pár nappal ezelőtti Velencei-tavi tópart!

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM – Kérjük, értelmezd és elemezd az alábbi Fekete Pákó-dalszöveg sorait, amit biztosan meghallgattál a bulit megelőző, az internet előtt eldekkolt otthoni várakozásodban, és amely – segítségképpen eláruljuk – tökéletesen visszaadja a rád váró vízparti bikinis lányok tömkelegének minőségét. A versszak a következő: A szóke! / A bharna! / A szívem eszt akajja! / Eszt így kicsi é! / Rászd meg egy pitit!

MATEMATIKA – Ha a lánynak/fiúnak, akivel ismerkesz, a telefonszáma harmincas, az azt követő három számjegy a te IQ-hányadosod, az azutáni három számjegy pedig a haverod/barátnőd intelligencia-szintje, az utolsó számjegy pedig a hat, mert rátok ez hat, akkor mennyi a pontos telefonszám?

TÖRTÉNELEM – Hol jégerezted el a legtöbb pénzt, és még éjfél előtt vagy már utána történt? Bónuszkérdés: milyen színű haja volt, akivel annál a pultnál találkoztál?

NÉMET NYELV – Hozd rá legalább 10 járókelőre a frászt a C1-es „nácinémet” nyelv-változat gyakorlásával, bitte, és még rendelj is kólát „nácinémetül”, und geh dann in das Tiefwasser, schnell!

KÖZGAZDASÁGTAN – Ha a bolt előtti ücsörgős reggelizési szeánszban hat zsömlét vettetek hárman, és nyolc szelet párizsi maradt a tizenöt dekás vételből, hogyan kell a megvásárolt étkeket a lehető legtestvériesebben elosztani?

ÉNEK-ZENE – Kíséreld meg minél hosszabb távon végigmenetelve felénekelni a „Töp töp töp / Töröröp töptöp / Töröp töptöp / Töröröp töp töp” szövegű Scooter-világslágert.

TESTNEVELÉS – Fuss el a jégesőt hozó Deák Bill Gyula-koncertről a lehető legkisebb népsűrűségű és legközelebbi fedett helyre, majd szaladj be ítéletidőben is ismerkedni a kávé-standos csajokkal/pasikkal, végül siess el a sátradhoz is, végre odébb tenni a már szétázott cók-mókjaidat.

HITTAN – Akármerre is vigyen utad, mindiglen állj meg Az Szent Kútnál, és öblítsed vala le torkodat Az Galád Szárazság ellen, szerelmetes gyermekem.

NÖVÉNYTAN – Mikor muskátlit látsz, skandáld fel örvendetesen a beiszapozott testű büfé-beli idegenekkel: „Mus-kát-li! Mus-kát-li! Mus-kát-li!”

Kérlek, láss hozzá a feladatokhoz. Időt van elég, ne aggódj – akár éjjel-nappal is „tolhatod”, úgysem ébresztesz fel egy besörözött sátorlakót se. Ha egyet is teljesítesz, boldogan kinevezünk Arany Lófejes fesztiválozóarcnak. Ha pedig elbuknál, ne aggódj, jövőre, ugyanilyen tájban, csak talán valami más helyen, szívesen várunk egy ismétlésre.

Author: Gellérfi Bence

1991-ben született Szegeden, a BME Kommunikáció- és médiatudomány szakát végezte. Egyik szakdolgozatában a Szigetfesztivált, másikban a budapesti idegennyelvi kultúrintézeteket vizsgálta. Jelenleg közösségszervezőként dolgozik Szegeden. Saját blogjának címe: http://soraim.blog.hu