NEMZETKÖZI PR-HÍREK

A PRCA BÍRÓSÁGRA VIHETI A LOBBIREGISZTRÁCIÓ ÜGYÉT
A szakemberek jogi tanácsért folyamodtak a kötelező lobbiregisztráció bevezetésének megakadályozása érdekében. A házon belüli közügyeket intéző csoportokra nem vonatkozó tervezet szembemegy az európai esélyegyenlőségi törvényekkel, és a regisztráció elkerülésére tett kísérleteknek része lehet a tanácsadó cégek mellőzése is.

http://www.prweek.com/uk/news/1185026/lobby-register-plans-face-legal-challenge-industry-bodies/

A MONEYSUPERMARKET ÚJÍTÁSRA KÉSZÜL
Az árösszehasonlító szolgáltatást nyújtó cég ügynökséget keres kísérleti munkára. Az új projekt célja, hogy minél nagyszabásúbb élményt adjon a weboldal használata. A rivális Confused.com-on pl. egy Brian nevű „pénzmentő robot” segítségével navigálhatnak a felhasználók. Az eddig alkalmazott tanácsadó cégekkel való kapcsolatukat nem érinti az új pályázat.

http://www.prweek.com/uk/news/1185046/moneysupermarket-calls-agency-pitch/

David Gambles illusztrációja

SZPONZORÁLT TÖMEGKÖZLEKEDÉS?
A brit fővárosi közgyűlésben ülő toryk szerint évi 136 millió font bevételt jelentene, ha engednék, hogy cégek állomásokat, metróvonalakat és buszokat szponzoráljanak. A Transport for London egyelőre az állomások az utazók által is nagyra becsült történelmi örökségére hivatkozva tiltakozik.

http://www.prweek.com/uk/news/1185039/hit-miss-tory-london-assembly-group-proposes-bus-tube-sponsorship/

BŐVÜL A MCDONALDS EURÓPAI KOMMUNIKÁCIÓS CSAPATA
A Fishburn Hedges lorábbi társigazgatója – Jo Kwiatkowska –, lesz a vállalati kommunikáció senior menedzsere. A korábban többek közt a Nestlével, a Barclaysel és az Eurostar-al is dolgozó szakember a 39 európai piacon dolgozó cég belső és külső kommunikáció fejlesztésében is részt vesz majd. A korábban a Labour Party képviselője, Steve McCabe választókerületi és parlamenti asszisztenseként dolgozó Craig Owen pedig az angliai pr-csapat koordinátoraként csatlakozik.

http://www.prweek.com/uk/news/1185056/mcdonalds-boosts-european-comms-team/

A VERO – A SPORTKAMPÁNYOK KIRÁLYA
A Vero Communications fogja támogatni Brian Cookson a Nemzetköi Kerékpáros-Szövetség elnökségéért folytatott kampányát. A Brit Kerékpárosok Szövetségének elnöke ma reggel jelentette be indulási szándékát. Fő célkitűzésének a sportba vetett bizalom helyreállítását jelölte meg.

http://www.prweek.com/uk/news/1184945/vero-handle-brian-cooksons-bid-international-cycling-union-presidency/

KIOSZTOTTÁK A CIPR EXCELLENCE DÍJAKAT
Az Oglivy a globális, vállalati és üzleti kommunikációért zsebelt be díjakat, a Unity és a Cancer Research pedig a legjobb nonprofit és egészségügyi kampányért való elismerést vihette haza. nyolcvan szakértőből álló zsűri ítélte oda a díjakat.

http://www.prweek.com/uk/news/1184792/ogilvy-unity-cancer-research-uk-win-big-cipr-excellence-awards/

A NEWGATE COMMUNICATIONS SZINGAPÚRI IRODÁT NYIT
A KGA-nek korábban 13 évig Szingapúrban dolgozó Terence Foo fogja megnyitni a Porta Communications tulajdonában levő cég második ázsiai irodáját. A 2011-es alakulása óta elképesztő sebességgel növekedő cég nagy előrelépésnek érzi, hogy idén két kulcsfontosságú távolkeleti városban is megjelennek.

http://www.prweek.com/uk/news/1185074/newgate-hires-former-kga-managing-partner-terence-foo-launch-singapore-office/

Author: Juhász Anikó

2013 ősze óta Brüsszelben él, dolgozik és folyamatosan tanul. Két évig szellemi fogyatékosokkal végzett önkéntes tevékenységet az Arche Bruxelles nonprofit szervezetnél, ahol a bentlakók ellátásával és a nekik szóló programok szervezésével foglalkozott a közösségben. Ez idő alatt mélyítette el a francia nyelv és a belga kultúra ismereteit. A Brüsszeli Szabadegyetemen végzett Modern nyelvek szakon. Fordítói tanulmányokat kezdett az Université Libre de Bruxelles (ULB), ami folytatása volt a kétezres évek elején a magyarországi Mafilm Audionak végzett szakfordítói munkájának. 2019-ben sikeresen diplomázott angol, olasz, és francia szakon. 2010 óta a PR Herald állandó szerkesztőségi munkatársa, 2013 óta pedig brüsszeli tudósítóként is segíti a szakmai hírportált fordítói és újságírói munkával.