LARGO WINCH BUDAPESTEN

Largo Winch megformálásával híressé vált Tomer Sisley új filmje, a Fehér éjszaka premierje alkalmából Budapestre látogat. Frédéric Jardin alkotásában a női szíveket is megdobogtató francia színész egy mocskos zsarut alakít. A film – mely az Egyesült Államokban a 2012-es év első félévének legnézettebb külföldi alkotásának bizonyult – december 6-ától az Anjou Lafayette forgalmazásában látható a hazai mozikban.

Jelenet a Fehér éjszaka című filmből

Tomer Sisley nem először látogat a magyar fővárosba, hisz 2009-ben a Largo Winch premierje kapcsán már járt nálunk, 2011 decemberében pedig egyik hobbijának hódolván a Formula 1-en autóversenyzőként is indult a budapesti futamon. Az ISA Magasine által 2008-ban a világ 38. legszexisebb férfijának választott színész különben számtalan sportágat űz magas szinten: lovagol, jiu-jitsu-zik, végzett helikopter–pilóta, ejtőernyőzik, siklóernyőzik, imád mindent, ami repül és gyorsan megy. Pályáját stand-up-osként kezdte, s ő az első francia, aki 2003-ban megnyerte a világ legnevesebb humorfesztiválját, a Just For Laughs Festival-t. Előszeretettel élcelődik saját származásával: nagyszülei jemeniek, litvánok és fehéroroszok, szülei arabok és zsidók.

Tomer Sisley Németországban született, kilencéves korától Franciaországban él, amerikai iskolába járt s négy évesen már négy nyelven beszélt. Tomer számára a stand-up csupán felvezetés volt, hogy végül megvalósíthassa gyermekkori álmát, és színész lehessen. Jack Waltzer-től tanulta 10 éven át a mesterséget, aki olyan ismert művészeket tanított korábban, mint Dustin Hoffman, John Voight, Gina Davis, Sharon Stone vagy épp Robert Duval. Az igazi népszerűséget 2008-ban a Largo Winch főszerepe hozta meg neki, ám azóta is nagy odafigyeléssel válogat a forgatókönyvek között és kizárólag olyan karaktereket vállal, melyeket kihívásnak érez vagy melyek által megszólítva érzi magát. Nemrégiben egy James Bond-filmben ajánlott nagyobb szerepet is visszautasított.

Úgy tűnik, Sisley jó érzékkel bólint rá egy-egy lehetőségre, hisz a Fehér éjszaka az Egyesült Államokban a 2012-es év első félévének legnézettebb külföldi alkotásának bizonyult, sőt, hamarosan amerikai re-make is készül belőle. A Fehér éjszakában egy piszkos zsaru, a Tomer Sisley által alakított Vincent úgy hiszi, megkötötte élete legnagyobb üzletét, nem is sejtve, mit kockáztat ezzel. Az egyik legbefolyásosabb drogbáró, Jose kokóját szállító drogfutárt váratlan támadás éri. A küzdelem során a maszkos rablók kiléte lelepleződik. Kiderül, két zsaru csapott le az értékes szállítmányra, s bár a kokaint megszerzik, az egyikük, Vincent súlyosan megsebesül. Természetesen Jose bosszúja sem marad el, elrabolja Vincent fiát, s neki egy éjszaka alatt kell a helyzetet megoldania.

A filmben látható egyik legnagyobb verekedős jelenetet Tomer Sisley maga koreografálta, ami talán nem is annyira meglepő egy olyan színésztől, aki a Largo Winch összes jelenetét maga játszotta el, kaszkadőr nélkül.

A Fehér éjszaka december 6-ától az Anjou Lafayette forgalmazásában látható a hazai mozikban.

Author: Tamás Dorka

(1978, Kecskemét – Szeged – Budapest) Szabadúszó pr-tanácsadó, kreatív menedzser Kapcsolatfelvétel a szerzővel: tamas.dorka@chello.hu (30/474-55-92)