1001 FILM

A Gabo Könyvkiadó sikersorozatának 1001 film című kötetének átdolgozott kiadása, amelyből mindent megtudhatunk azokról az alkotásokról, amelyeket feltétlenül látnunk kell – legalább egyszer – életünk során. Izgalmas, érdekfeszítő és hasznos információkhoz juthatunk kedvenc filmjeinkről, az alapművektől, klasszikusoktól napjaink szuperprodukcióiig.

Az 1001 film – Amit látnod kell, mielőtt meghalsz egy filmkritika-gyűjtemény, amelyet Seteven Jay Schneider szerkesztett, és számos kritikus írt a világ minden tájáról. A könyv minden egyes filmről tartalmaz egy összefoglalót, kritikát és fotókat. Az alkotásokat megjelenésük sorrendjében teszi közzé a szerkesztő. Az első film az 1902-es Utazás a Holdba George Méliès 14 perces rendezése, amely a megszokott 2 perces darabok után valósággal forradalmasította a filmkészítést. A mű számos, azóta széles körben elterjedt filmkészítési technikával kísérletezik, mint az egymásra fényképezés, az áttűnés vagy a vágás. A rendező a kor hagyományaival szemben egy kitalált történetet dolgozott fel, az álmodozásait vitte vászonra pusztán szórakoztatás céljából, ezzel pedig utat nyitott a jövő filmeseinek.

Az átdolgozott kiadás egészen 2010-ig mutatja be az elmúlt évszázad legmeghatározóbb filmjeit. A 20. század elején született A nagy vonatrablás, Vámpírok, Nosferatu, A bagdadi tolvaj, Az Operaház fantomja, Aranyláz, Andalúziai kutya, Dracula, Frankestein, King Kong, Lázadás a Bountyn, Frankenstein menyasszonya, Elfújta a szél, Üvöltő szelek. És a folytatás: Aranypolgár, Casablanca, A postás mindig kétszer csenget, Ének az esőben, Tizenkét dühös ember, Híd a Kwai folyón, Van, aki forrón szereti, Ben Hur, Az édes élet, Psycho, Álom luxuskivitelben, A Jó, a Rossz és a Csúf, Volt egyszer egy Vadnyugat, A majmok bolygója, Piszkos Harry, Utolsó tangó Párizsban, Keresztapa, Cápa, Taxisofőr, Apokalipszis most, Star Wars, Indiana Jones, A sebhelyesarcú, Alien, Terminator, Jurassic Park, Forrest Gump, Az angol beteg, Titanic, Harcosok klubja, A John Malkovich menet, Gladiátor, Gyűrűk ura, Kill Bill, Aviátor, A tégla, Vérző olaj, Nem vénnek való vidék, A sötét lovag, Avatar, Fekete hattyú, Eredet, A király beszéde, és záróakkordként A félszemű. A lista szinte a végtelenségig folytatható, de ezt az 1001 műalkotást kötelezően látni kell!

A kiadóról

A Gabo Könykiadó magánvállalkozásként alakult, tavaly ünnepelte 20. születésnapját. Tulajdonosa és vezetője Földes Tamás (ügyvezető igazgató). Könyvkínálatuk széles körű és messzi múltra tekint vissza. Szépirodalmi kiadványokat jelentetnek meg Thomas Manntól, Joseph Hellertől és Móricz Zsigmondtól, sikerszerzőik Ken Follet, Dan Brown és Nora Roberts. Évek óta ők adják ki a már kultkönyvnek számító Adrian Mole naplóit és Douglas Adams regényeit. A csodálatos kutyadoki, Ceasar Millan ismeretterjesztői kötetei ugyancsak a Gabo Kiadó által jelentek meg. 2011 Oscar nyertes filmjének, A király beszédének könyvváltozata a kiadó gondozásában jutott el az olvasóközönséghez. A közkedvelt 1001 sorozat illusztrált kötetei minőségileg magasan túlszárnyalják a piacon kapható hasonló kiadványokat. Végül nem utolsó sorban: a Gabo Könyvkiadó jelenteti meg már évek óta, minden egyes évben a Guinnies Rekordok Könyvét.

ISBN: 9789636894818

Kötésmód: kemény kötés
Oldalszám: 960
Tömeg [g]: 2060

Ajánlott fogyasztó ár: 9 999 HUF

Author: Milák Bernadett Tünde

(1989, Budapest) * A Regisztrált Tehetségpont újságírója * bernadett.milak@hotmail.com * (30/543-56-66)