HAJSZÖVET-ELEMZÉS

Az ember ösztönösen tart a betegségektől. Ez minden korban hasonlóan volt, a szemléletek azonban olykor változtak. Az ismert történelem több ezer éve alatt számos módszerrel próbálkoztunk, hogy kezeljük, elkerüljük, vagy – újabban – megelőzzük a minket sújtó kórokat. A társadalom egyre nagyobb hangsúlyt fektet a preventív megoldásokra, amelyek fő elemeit az egészséges életmódban, a helyes táplálkozásban, és a rendszeres testmozgásban látja. De honnan tudjuk, kinek mi egészséges?

Számos alternatív lehetőség terjedt el, melyek sokféle úton-módon próbálnak őrt állni egészségünk felett. Ilyen például a gyógyító-karcsúsító Candida diéta, mely a szénhidrát megvonásán alapszik; a Paleolit-vízió, ami azt hirdeti, hogy „ősember módon” próbáljuk megőrizni egészségünket, mivel szervezetünk a mezőgazdaság elterjedése óta nem tudott alkalmazkodni az azóta kialakult táplálkozási szokásokhoz. Húst hússal, akár csak az Atkins-diétánál.
Az egyik legújabb elképzelés szerint a leghatásosabb, ha táplálkozásunkat a Hold fázisaihoz igazítjuk. Az egészségügyi elővigyázatosság másik nagy halmaza a különböző táplálék kiegészítők és gyógykészítmények. Valahány táplálkozási szisztéma támogat bizonyos tablettákat, kapszulákat, porokat. A megborult működési rendszerű szervezet hosszútávon nem bírja rendellenesség kialakulása nélkül. Ha ki is alakult már a betegség, a kóros állapot megváltoztatásával érhetünk el javulást. A kérdés az: meg tudja-e tartani a szervezet a kialakult pozitív eredményt? Képes-e ugyanazokkal az egyoldalú megoldásokkal hosszú távon harmonikus működést biztosítani?
A klinikai gyógyászat a teljesség igénye nélkül részekre bontja az embert, nem képes egységként kezelni azt, így legtöbbször csak tünetet kezel. Nem ás le a probléma valódi okáig, jórészt a felszínhez közel kutat.
Minden egyén genetikai adottsága más és más, így ennek megfelelően egyénenként eltérő életvitelre vagy táplálkozási szokásokra lehet szükség. Az élelmiszerek többsége természetes formában már nem tartalmaz annyi vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, amire szervezetünknek szüksége lehet.
A közgondolkodásban lassan, de érezhető mértékben kezd teret hódítani a holisztikus szemléletmód, ami az alternatív gyógyászatra is hatással van, melynek gyökerei az antik világig nyúlnak vissza.
A történelmi korokban az emberek egységesebben gondolkodtak önmagukról, a világban elfoglalt helyükről. Nem bontották részekre az embert, hanem egységként kezelték, szemben a mai gyógyászati gondolkodással. Tudták, hogy az ember a test, a lélek és a szellem egységében létező biológiai lény.

Az Ebers papirusz egyik részlete
Az Ebers papirusz egyik részlete

Ennek egyik kézzel fogható bizonyítéka az Ebers papirusz létezése. Ez a dokumentum 700 mágikus formula és kezelési mód leírását tartalmazza, melynek egy másolatát i.e. 1550 környékén találtak meg. Az eredeti 3-400 évvel korábban íródhatott. Az ókori egyiptomi emberek elképesztő ismeretekkel rendelkeztek a belső szervek működéséről, kezelési módokról, a vér- és érrendszer működéséről, és többek között jól ismerték a depresszió, az agylágyulás és a rákos megbetegedések tüneteit is.
Ma már pontosabban ismerjük az emberi test felépítését. Mérni tudjuk a szervezet igényeit. Hajszövet-analízis segítségével átfogó és részletes képet kaphatunk egészségi állapotunkról, ugyanis rengeteg információt hordoz rólunk. Megmutatja a testünkben fellelhető vitaminok, nyomelemek, ásványi- és méreg anyagok mennyiségét és ezek egymáshoz viszonyított arányát. Pontosabb képet ad, mint a vér- és vizeletvizsgálat, melyek anyagcserénk jóvoltából csupán 24-48 órás állapotot tükröznek, míg a haj hosszú folyamat során kialakult betegség okát is fel tudja tárni. Hosszától függően több hónapra visszamenőleg tartalmaz információkat.
A haj olyan magabiztossággal őrzi legszemélyesebb adatainkat, hogy még múmiákon is átfogó vizsgálatokat lehet végezni, így megtudhatjuk, hogy a halála előtti három hónapban milyen állapotban volt a mumifikálódott tetem néhai tulajdonosa. Kimutatható, hogy az akkor élő emberek milyen egészségi állapotnak örvendtek. Amennyiben az illető természetes halált halt, megmutatkozhat annak oka.
A közhiedelmek sokszor általánosítanak. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy akkoriban könnyebb volt egészségesnek lenni. Tisztább volt a levegő és a víz, jobb minőségű, vegyszer- és színezékmentes táplálékon éltek stb. Mégis, az akkor élő emberek ugyanazokkal a betegségekkel küzdöttek, mint most mi.
Kairó területén ma élő száz 5-76 év közötti ember hajszövet eredményeit hasonlították össze 168 Szudánból származó múmiáéval. A vizsgálat a kálcium, magnézium, stroncium, mangán, cink, vas és réz mennyiségét és egymáshoz való viszonyát értékelte a szervezetben. A kapott eredmények alapján kimutatható, hogy a vizsgált több ezer éves egyedek nem voltak egészségesebbek kortársainknál. Testükben olyan mennyiségű nehézfém halmozódott fel, amit a szervezet már képtelen volt tolerálni.
A hajszövet-analízis lényege kialakítani a szervezet harmonikus működéséhez szükséges feltételeket a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek mennyiségének és egymáshoz viszonyított arányának megfelelő szintre való beállításával. Eredményei miatt egzakt módon alátámasztható, személyre szabott, betartható kúra lehetőségét kínálja. Személyes motivációként betegségre való hajlamokat prognosztizál és olyan étrendbeli változtatásokat javasol, amely minimális odafigyeléssel teljesíthető.
Az ajánlott táplálék-kiegészítők pedig (mint minden egyéb esetben), elszántságtól és anyagi lehetőségektől függően alkalmazhatóak.
Az analízist követően lehetőség van részt venni egy személyre szabott konzultáción, melynek különlegességét az összefüggések részletes ismertetése mellett emberközelisége, nyitottsága adja meg. Nagy gondot fordítanak a spirituális gondolkodásmód magjainak elültetésére is, így segítve azt, hogy igazán testestől-lelkestől egy célért küzdjünk: a harmonikus életért és egészségért.
Aki kevésbé nyitott a gondolkodás lelki területeire, a módszer annak is nyomon követhető útvonalat ad. Ez a régi-új irány a holisztikus szemléletet, egészségügyi igényeink pedig személyre szabott gyógymódokat követelnek, amihez a módszer és a kellő infrastruktúra mára már adott.
A hajszövet-analízis a modern kor leghatásosabb átfogó vizsgálati módszere. Gyors és fájdalommentes, ráadásul a gyermekek vizsgálatát is könnyebbé teszi. Minden betegséget nem lehet kikerülni vagy megelőzni, de szervezetünk igényeinek felmérésével sokat tehetünk ellenük vagy nagy mértékben lecsökkenthetjük a tüneteket.
Nemcsak a vitaminok fontosak, hanem az ásványok, nyomelemek együttes biokémiai hatása is. A genetikai adottságok az elsők, táplálékaink összetevői pedig igen változékonyak.
Érzelmi állapotunk változásai is befolyásolják beépülésüket a szervezetbe. 35 ásvány mennyisége és egymáshoz való viszonya állapítható meg és kiszűrhetőek más vizsgálatok által ki nem mutatható betegségek okai.
A test, a lélek és a szellem harmóniája vezet az egészséges és kiegyensúlyozott élethez, amire érdemes törekednünk!

Author: Fábián Kristóf

krisalak@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?