UTAZÓ OLVASÓ

Utazó olvasó néven nyílt fotókiállítás az Óbudai Platán Könyvtárban. Az olvasás világnapján megnyílt kiállítás október 4-ig várja az érdeklődőket, jelenlegi és jövőbeli utazó olvasókat.

A naponta ingázó és tömegközlekedő utasok között mindig nagy dilemmát okoz a lehető leghasznosabb időkihasználás. Habár évek óta kongatják a vészharangokat, a papíralapú olvasás eltűnéséről – és bizonyos tendenciák valóban jelen vannak – mégis a kiállított fényképek nem a könyvek eltűnését igazolják. A fotók a legkülönbözőbb műfajú, stílusú könyvekben elmerülő utasokat örökítették meg, a villamoson, metrón, vagy éppen buszos utazásaik során.

A blog, amelynek képeiből válogattak szintén az „Utazó Olvasó” nevet viseli. Juhász István, fotós munkájának gyümölcsével most azonban nem csak digitálisan, a közösségi platformon, hanem kézzel fogható formában is találkozhatnak az érdeklődők az Óbudai Platán Könyvtárban.

John Steinbeck életműve az „Édentől keletre”, Jack Kerouac „Úton” című mestermunkája vagy éppen a „Miről beszélek, amikor futásról beszélek?” című könyv Murakami Harukitól csupán néhány cím a kiállított fényképeken szereplő remekművek közül.

 

A kiállítás legnagyobb érdeme, hogy egyszerre adja vissza az olvasás élményét, olyan hús-vér vér emberek példáján keresztül, akik nap, mint nap leülnek mellénk a villamoson, akik mellettünk állva könyvvel a másik kezükben kapaszkodnak a metrón, akiknek könyvborítóira akarva akaratlanul is ránézünk. Az olvasás élményét hangulatos budapesti miliőben ábrázoló kiállítás valódi élményt jelent mind az utazás, mind az olvasás kedvelőinek.

A KIÁLLÍTÁS HELYE:
Óbudai Platán Könyvtár
(1031 Budapest, Arató Emil tér 1. (bejárat a Kadosa utca felől)
MEGKÖZELÍTÉS:
106-os busz
NYITVA TARTÁS:
Hétfő 12-18-ig
Kedd 10-19 -ig
Szerda zárva
Csütörtök 10-19 -ig
Péntek 12-18 -ig
Minden páratlan hét szombatján 10-14-ig
A belépés díjtalan.

Author: Pirik Fanni

pirik.fanni@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?