AZIZ

A lépcsőn felfelé menet beütötte a vastag üveget egy bejárati ajtón egy férfi, ami éppen az ütőerét vágta el. Életét egy 16 éves, Afganisztánból menekült fiú, Aziz mentette meg, saját nadrágszíját levéve szorítókötéssel megakadályozta az elvérzést.
Aziz_a_hos

„- Ma egy olyan nap volt nálunk, amikor jöhettek rászorulók is. Csütörtökönként korábban adománygyűjtő helyünkön ők kaptak támogatást ezen a napon és ezen nem akartunk változtatni. Aztán ma megtörtént, aminek nem kellett volna. Egy ember a lépcsőn felfelé menet beütötte a vastag üveget a bejárati ajtón, ami éppen az ütőerét vágta el. Afgán önkéntesünk Aziz volt a leggyorsabb. Saját nadrágszíját levéve szorítókötéssel megakadályozta az elvérzést.”
Kalmár Szilárd azt írta, később kiderült, hogy ott, ahonnan Aziz jött, ezt a gyakorlatban sokszor kellett alkalmaznia.
Nem csinált ebből ügyet, egyszerűen tette, amit adott helyzetben tennie kellett. Voltak ott szerencsére orvos önkéntesek is, azonban ők csak közreműködtek abban, hogy egy fiatal afgán fiú életet mentett hihetetlen profizmussal” – tette hozzá.
„- Nekünk ő volt a nap hőse, főleg azért is, mert a mentők 1 óra 10 perc alatt (!!!) tudtak kiérni egy ennyire súlyos esethez.
Ha nincs Aziz, az afgán fiú, akkor ma eggyel kevesebben lennénk ebben az országban.”

 

Author:

Vélemény, hozzászólás?