A “RADNÓTI MIKLÓS ANTIRASSZISTA DÍJ” 20. ÜNNEPSÉGE

Radnóti díjátadó - fotó: MEASZ

A “Radnóti Miklós Antirasszista Díj” 20. díjátadó ünnepsége 2020. március 21-én (szombaton) lesz, 11 órakor,  a költőről elnevezett művelődési központban (A RaM helyszíne: 1133 Budapest, Kárpát u. 23.), a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásával.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) 2020-ban 20. alkalommal adja át a Radnóti Miklós Antirasszista díjat személyeknek, közösségeknek, akik/amelyek kiállásukkal, példamutató cselekedetükkel hitet tettek az antirasszizmus eszméje mellett. A díj átadásának időpontja az antirasszista világnaphoz kötődik.

Hanti Vilmos a MEASZ elnöke egy korábbi antirasszista díjátadón a RAM-ban
Hanti Vilmos a MEASZ elnöke egy korábbi antirasszista díjátadón a RAM-ban

Az ENSZ 1966-ban döntött arról, hogy március 21-ét az antirasszizmus világnapjának nyilvánítja egy hat évvel korábbi, dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott appartheidellenes demonstráció emlékére. A MEASZ e naphoz kötődően is fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon is mind gyakrabban tapasztaljuk embercsoportok kitaszítását.

A díjakat Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke adja át. A műsort vezeti Kertész Zsuzsa és Rónai Egon. A laudációkat fölolvassa Iványi Gábor lelkész.
Közreműködik többek között Beer Miklós ny. katolikus püspök, Galkó Balázs, Gálvölgyi János, Gerendás Péter, Komáromi Pisti, Tóth Zoltán választási szakértő, Zsolnai Juli, Garai Róbert…

Garai Róbert színművész - fotó: Hírös naptár
Garai Róbert színművész – fotó: Hírös naptár

A támogatói jegy ára: 1300 Ft, amely itt is megrenedelhető:
https://www.jegymester.hu/hun/Production/57680/Radnoti-Miklos-Antirasszista-Dijak-atado-unnepsege?fbclid=IwAR1Iz1GEK9BOXifVzUDnUvlYAKzulgrb9c7IBY5yTjDGjdt1VA-arjE7mEI

Helyszín:
RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ
1133 Budapest, Kárpát u. 23.

Author: Láng Judit

Láng Judit, - Libik György díj (2016) Radnóti díj (2018) Szécsi Magda díj (2018) író, újságíró, rádiós. Írásaiban és tevékenységével kiáll a társadalmilag alávetettek mellett. Írásai a Népszavában és annak irodalmi mellékletében a Szép szóban, a litera.hu-n, a civiltavasz.hu-n, a huppa.hu-n, az Irodalmi Centrifugában, a demokrata.info-n, az Amerikai Népszavában, a Hetedhéthatárban, illetve más egyéb közéleti és irodalmi portálokon olvashatóak. Holokauszt-túlélő család gyermekeként meggyőződéses antifasiszta.