Köszönöm az intelmeket, amit privát üzenetben küldtetek! Megtisztelő, hogy nem fröcsögte tele némelyikőtök a primitív megnyilvánulásaival a világhálót. KÁTAI ISTVÁN színész, rendező, menedzser és profi séf válasz levele facebook-kommentelőihez.

Kátai István színész

Kátai István színész

Az elütések a megosztásban nem azért keletkeztek, mert be voltam „baszva” és nem azért mert „agyon drogoztam magam”, hanem azért, mert mobiltelefonról posztoltam. A leírtak minden egyes mondatát vállalom, nem azért mert „liberális geci lettem” és nem azért, mert elfelejtettem, hogy „székely vér csordogál” az ereimben.
Erdély szülöttjeként, Sepsiszentgyörgyön jobboldali neveltetésben részesültem. Művészként, intézményvezetőként, séfként az értékteremtésben hiszek. Szüleimtől, nagyszüleimtől azt tanultam meg, hogy az együttműködés, a partnerség, a megbocsátás viszi előbbre a világot.

Tar Renata és Kátai István - Kátai István - Komáromi Jókai Színház

Tar Renata és Kátai István – Komáromi Jókai Színház

Vallották ezt annak ellenére, hogy dédnagyanyámat a második világháború idején orosz katonák erőszakolták meg és tették egy életre nyomorékká, kényszerítették tolószékbe.
Apai és anyai nagyapám családját a kommunisták kisemmizték, megbélyegezték, földönfutóvá tették. A bűnük az volt, hogy nem voltak hajlandók lemondani szabadságukról, verejtékes munkával megszerzett vagyonukról a haszonlesők javára. A túléléshez a lipován parasztok adtak erőt nagyapám családjának, bozgorozás nélkül.

Kátai István az RTL Klub főzőműsorában

Kátai István az RTL Klub főzőműsorában: specialitás: gombával töltött tepsis karaj. “Imádom a mesterségemet, de huszonöt év pálya után szívesen kalandozom a gasztronómia útjain.  A végső cél egy saját étterem, aminek friss és szezonális alapanyagokra épülő konyhája lenne, kiváló kézműves borokkal.”

Itthon Magyarországon, otthon Erdélyben, saját magam és családom becsülettel végzett munkám révén biztosítom.
Hiszek a család, a közösség, a szolidaritás, valamint a munkával megszerzett vagyon szentségében. Elutasítok minden kirekesztő eszmét, az antiszemitizmus és a gyűlöletkeltés minden formáját!

Továbbra is azt kérem minden erdélyi barátomtól:
KONCENTRÁLJATOK ARRA, HOGY OTTHON JOBBRA FORDULJANAK A DOLGOK, HOGY MEGMARADJON A PARLAMENTI KÉPVISELETÜNK!

(KÁTAI ISTVÁN)

*
Frissítés: Kátai István színész megszólal “a #metoo kampánnyal” kapcsolatban egy zaklatási ügyben. 

*
Kátai István blogja a linkre kattintva megtekinthető

 

 

A színésznek írták a dal zenéjét és ő is énekel: