Kedves Barátaim! Hetek óta dolgozik bennem egy elhatározás, de nem vagyok a terület hozzáértője, sem szakértője. Ezért most segítséget kérek, – nem annyira magamnak, mint nekünk mindannyiunknak, akik Magyarországon élünk. És szívesen vennénk, ha a leszármazottaink is élhetnének.

Bojár Iván András - fotó: Budapest, én így szeretlek!

Bojár Iván András – fotó: Budapest, én így szeretlek!

Szeretnék elültetni 10 millió fát! Most ősszel kezdve, és ültetési szezononként haladva minél hamarabb. Minden hazánkfiának egyet. Nem teljesen nyers az elképzelésem, sok mindent ennek kapcsán már átgondoltam, vagy barátaimmal közösen (akiknek köszönöm a segítségüket) átgondoltunk, de nyilvánvaló, hogy egy ekkora projekt, kivált civilként kezdeményezve, nagyon sokféle tudást, képességet kíván. Legfeljebb kezdeményezője, kezdeti szervezője tudhatok lenni egy ilyen programnak.

2010-ben, a Zöld Budapest, sétáló és bringaváros koncepciómban már szerepelt az 1 millió fa követelménye Budapestre. Ha akkor erre lett volna füle bárkinek, ma Budapest 2-3 fokkal hűvösebb lenne. Mostanra viszont beállt a krízis. Azonnal kell lépni, tenni, ültetni, szemléletet és életformát váltani.

Ehhez keresek társakat: erdészt, programozót, grafikust, ügyvédet, közgazdászt, nagy tapasztalatú szervezőt, projekt-managert, logisztikust, nem tagadom: pénzt, pénzt és pénzt facsemetékre, földvásárlásra, műveleti költségekre, kommunikációra. Keresek bankot is, amely a program mögé állna. Tehát fundraizert is, meg médiapartnereket, akik a közös érdeket felismerve ingyen juttatják el az üzenetet az emberekhez. Szeretnék bevonni stakeholdereket és celebeket, akik a maguk társadalmi csoportja, köre, rétege számára tudja képviselni a tervet, a célokat és a konkrét tennivalók üzenetét.

Akit érdekel, magára ismer a szerepkörök valamelyikében, tehetetlenséget érez a fokozódó klíma és biodiverzitáskrízis miatt és cselekedni szeretne, keressen privátban. (bojaria@gmail.com) Elég az amúgy fontos petíciókból, valódi tettekre van szükség!

Óvjuk meg együtt gyönyörű és törékeny világunkat!