A további növekedést célzó üzleti stratégia megvalósításához szükséges szervezetfejlesztési kérdésekről döntöttek az év végén a Ferling-nél.  Az ügynökség alapítója 22 év után az ügyvezetői feladatokat – több éves előkészítés után – a fiának adta át.

Ferling József és Dávid - apa és fia

Ferling Dávid (27) még középiskolásként, 10 évvel ezelőtt kapcsolódott be a vállalkozás munkájába. Kezdetben az informatikai fejlesztéseket felügyelte, majd az online divízió kialakítása és irányítása tartozott hozzá.  2009-ben végzett a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán vállalkozásmenedzserként, miközben a legnagyobb francia felnőtt-képző egyetem bizonyítványát is megszerezte. Még ebben az évben megalapította a Ferling Webline-t, melynek munkáját szakmai díjak sora fémjelzi. Webes szakértőként a Pécsi Tudományegyetemen és kamarai képzéseken szerepelt meghívott előadóként, de emellett a magyar-horvát kamarai tagozatban, és egy horvátországi IT klaszterben is aktív szerepet vállalt.

Profi menedzsmentre van szükség, amely biztosítani tudja a környező országokat is elérő piaci növekedéshez szükséges tudást és kapacitásokat – mondta a cégalapító a Ferling munkatársai részére szervezett tájékoztatón. – Abban a piaci nagyságrendben, amit el kívánunk érni, a családi vállalkozás irányítása és fejlesztése, valamint a magas színvonalú projektek megfelelő minőségben való támogatása már külön embert kíván.

Az ügynökség árbevételét 2013-ban 20 százalékkal növelte és ismét átlépte a 200 milliós határt, melyet a következő két évben szeretnének megduplázni. Ferling József (55), aki korábban a Magyar PR Szövetség alelnöke, majd elnöke is volt, stratégiai és üzletfejlesztési igazgatóként, kommunikációs szakértőként és tanácsadóként a továbbiakban is részt vesz a pr-ügynökség munkájában.

A Ferling PR 20 éves tapasztalattal rendelkező, hazai alapítású és magyar tulajdonban lévő független pr-ügynökség, a kelet-közép európai térség jelentős, stratégiai tanácsadást és teljes körű pr szolgáltatást nyújtó vállalkozása. Az ügynökség a Budapest Business Journal évről évre megjelenő, a magyarországi pr-ügynökségek toplistáját tartalmazó összesítésében hosszú ideje az élvonalban található. Pécsi központján kívül Budapesten állandó irodát, Érden projektirodát működtet. 2008 óta a kelet-közép európai országok egy-egy ügynökségét hálózatba kapcsoló CEEPR-net magyar tagja. 2012-ben kommunikációs kampány kategóriában a Magyar Public Relations Szövetség szakmai díját nyerte el.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=3b71aLXTVNs”]