„Ja, magyar vagy? Hát miért nem mondtad?” – Konok Péter történész legújabb könyve, a “Történetek a kerítés tövéből” bemutatója a Gödör klubban 2016. december 5-én, hétfőn 18 órakor  lesz. (1067 Budapest, Király u. 8-10.) A szerzővel Parászka Boróka újságíró, publicista, kritikus beszélget.

Hogy miről szól ez a könyv?

Mondjuk, hogy Magyarországról.
Arról, hogy egy falusi kocsma törzsvendége (jelesül Torony) milyennek látja az országot, amely jobban teljesít, de arról is, hogy mit szól a dolgokhoz a feltsuti kolostor lámája. Meg hogy vajon miért élnek olyan jól vezető politikusaink, mint Marci Hevesen. És hogy mért szeret minket annyira az Állam, hogy ott ül a vacsoraasztalunknál is. És természetesen a migránsokról is szól (akik nem ismerik se az Eddát, se a Mobilt), meg sok minden másról – ott vannak például a kutyákról és macskákról írt remek történetek, ha valakit netán a politika kevésbé érdekel. Vagy az ínycsiklandozó proligasztroblogok. Afféle nemzeti olvasókönyv is lehetne akár, mert benne van a mi mostani életünk szinte mindenestül.

Konok Péter politikai blogger, akit naponta sok ezren olvasnak és lájkolnak, de nem olyan egyszerű odamondóember, amilyenek százával tenyésznek a kibertérben. Írásai a leggyakrabban miniatűr politikai szatírák, amelyekben hol ókori római császárok dicső tetteiben, hol Oszi és Dezső párbeszédeiben, hol meg épp csak egy meglesett – vagy vele megesett – utcai történetben ismerhetünk rá a mai Magyarország bizarr jelenségeire.

Konok Péternek keserű a humora, de ugyan milyen lehetne manapság az igazi humor?

Konok Péter (1969) történész, publicista, fordító. Szakterülete a huszadik századi baloldaliság története, erről két szakkönyvet és számos tanulmányt, cikket publikált. A diktatúrák történeti öröksége nyomot hagy egyéb írásain is. Magát “addikt szöveggyártónak” tekinti, aki, mint mondja, “ön- és társadalomterápiás szándékból” ír. Leginkább blogként használt Facebook-oldalán, illetve más blogokon, folyóiratokban, rádió- és tévéműsorokban igyekszik “kiírni magából a Nemzeti Egyetértés Rendszerét”.

Konok Péter - fotó - Láng Judit

Konok Péter – fotó – Láng Judit

A SZERZŐ SAJÁT AJÁNLÁSA A FACEBOOK-OLDALÁRÓL:
(INFÓ: https://www.facebook.com/konokpeter/)

“Ez az oldal eredetileg a “Piros Gomb – nyomj rá egy lájkot!” címet viselte, és a mindenkire egyenlően kiterjedő, azonnali halálbüntetés propagálására jött létre.
Utóbb a várható korrupciós előnyök reményében az oldal kezelőjeként (úgyis, mint “mi, magyarok”) úgy döntöttem, hogy Nagy Piros Gomb Nemzeti Halálpopulista Párt és Baráti Kifizetőhely (NPGNHpPéBKh) néven párttá alakulok.
A várt megvesztegetések mindazonáltal elmaradtak, csak egy megkeresés érkezett a Fidesztől, hogy nem akarunk-e valódi kamupártként indulni a választásokon, de ezt az a teljes Elnökség és Tagságként sértőnek találtam, és visszautasítottam. Ezután pártként feloszlottam, és beleolvadtam a Schmitt Pál-kampányba “Egymillióan azért, hogy Schmitt Pál legyen a Nemzet Színésze is” néven.
Most pedig, a halálpopulizmus híveivel, illetve SP nemzetszínészi ambícióinak támogatóval szemben meglehetősen tisztességtelen módon, saját könyvem reklámoldalává alakítom át.
Ide írok ezentúl mindenféle információt, ami a könyvemmel kapcsolatos, mert nem akarom önreklámmal telepakolni a személyes profilomat. Azután persze innen majd megosztom mindezt a személyes profilomon is, úgyhogy az egész tök értelmetlen (és kicsit képmutató), de ezt hívják marketingnek. Mármint mások annak hívják, én, azt hiszem, Bélának fogom hívni.”

*****
“Szóval az ENSZ-titkár beszólt a Főnöknek, hogy nem kéne könygázazni a gyerekeket. Nem tudom, kijez az ENSZ-titkár, de ő gyors és gépírjon meg kávéfőzzön, mint az én titkáram, nem a lepcses szája járjon. Viszont hallom, hogy az Áder Jancsi is ilyen titkár akarna lenni ennél az ENSZnél. Én szeretem a Jancsit, mert a régi jóbarátom, csak utálom, mert elvette a munkámat. De ha ő lesz a titkár, akkor nem lesz beszólás, én meg meg int lehetek nektek kösztársasági álamfő. És a Nemzet Szín észe és Sport ollója!”

*****

Történetek a kerítés tövéből

Történetek a kerítés tövéből

 

“”Itt nem jöttök át!” – idézte a Szürke Gandalf szerepét játszó dr. ex. Schmitt Pált, a nemzet színészét Bayer Zsolt íróóriás a mordori Békemenés aktuális ork-nagygyűlésén.
Szürke Gandalf dr.ex. Schmitt Pál “Az Öt Karikagyűrűk Ura” című doktori disszertációregényének egyik szereplője, ismert idegenrendészeti mágus, aki a hazáját fenyegető színesbőrű menekülthullám láttán egészen kifehéredett.”

*****

Bukott, aktív, és reménybeli diktátorok ajánlásával!

“Felírtam a listámra.”
Joszif V. Sztálin

“Elbűvölően elfajzott!”
Joseph Goebbels

“A szerző egyszerűen ennivaló!”
Bokassa császár

“Majdnem olyan jó, mintha Én írtam volna. Majdnem.”
Nicolae Ceaușescu

“Kicsit értelmiséginek tűnik a hozzáállása…”
Pol Pot

“Nazdarovje!”
Borisz Jelcin

“Nem értek a froclihoz…”
Orbán Viktor

“Sunáznám!”
Donald Trump

*****

KÖNYVBEMUTATÓ: 2016. december 5., hétfő 18 óra Gödör Klub (1067 Budapest, Király u. 8-10.)
A szerzővel Parászka Boróka újságíró, publicista, kritikus beszélget.

A részvételhez regisztráció szükséges, regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://goo.gl/forms/5qZyIXrK6sqfk2Y32

Infó Konok Péter történészről

További részlet a könyvből – az Európa kiadó ajánlása – olvasson bele a linkre kattintva