A Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, világszerte mégis széles körben elterjedt bahá’í vallás hívei ismét új imaházat emeltek, ezúttal Kambodzsában.

BATTAMBANG, Kambodzsa — Battambang nagy ünnepre készül: három hét múlva bahá’í imaház felavatására kerül sor a városban. A frissen készült videóban megcsodálható, ahogyan az utolsó simítások nyomán kiteljesedik a templom szépsége.

A Bahá’í Imádság Háza éjszakai fényekben úszva

A Bahá’í Imádság Háza éjszakai fényekben úszva

Az építmény elkészültét egy, az imaház kupolájába kerülő kalligráfia elhelyezése jelzi majd. A felirat jelentése a Legnagyobb Névre (Istenre) utal: „Ó, Dicsőség Dicsősége!”

Az imaház felszentelését 2017. szeptember 1-jére tervezik. Ebből az alkalomból közel 2000 battambangi lakos, valamint Kambodzsa egyéb térségeiből érkező résztvevő gyűlik majd össze egy kétnapos konferenciára. Az esemény vendége lesz a kambodzsai társadalmi és politikai elit számos tagja, és természetesen képviseltetik magukat a dél-kelet-ázsiai bahá’í közösségek is.

A templom gyakori beszédtéma a helyi lakosok körében. Már a készülődés is lendületet adott olyan közösségi kezdeményezéseknek, amelyek a világ jobbítását szolgálják. Hatására közelebb kerültek egymáshoz az emberek, pl. egy-egy közös imádkozás erejéig.

Az Igazságosság Egyetemes Háza (a bahá’í vallás legfőbb intézménye) egy 2014. december 18-ai keltezésű levelében kifejtette, hogy a bahá’í imaházak, épüljenek bárhol is a világban, az őszinte szeretet társadalmi szintű előmozdításának közösségi központjai. Egy bahá’í templom az ima egyetemes helyszíneként nyitott ajtókkal fogad mindenkit, vallási hovatartozástól, társadalmi helyzettől, etnikai háttértől és nemtől függetlenül. A templom emellett teret ad a szellemi, spirituális valóságon és az élet alapvető kérdésein való elmélyült elmélkedés számára – beleértve a társadalom jóllétét szolgáló törekvésekben vállalt egyéni és kollektív felelősség témáját is.

A bahá’í világvallás hívei, szent iratai és rendezvényei Magyarországon is elérhetőek. További információért kérjük, keresse fel a www.bahai.hu weboldalt.