ONLINE FELMÉRÉS SZAKMÁNK HELYZETÉRŐL

A magyar pr- és kommunikációs szakma jelenlegi helyzetéről indított kutatást a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ). Az eredményekkel a szakma hazai fejlesztéséhez kívánnak hozzájárulni.

A kérdőív megegyezik Nagy-Britannia egyik legnagyobb pr-szervezetének, a Chartered Institute of Public Relations (cipr.co.uk) éves kérdőívével, mindössze néhány kérdésben alkalmazkodtak a magyar piac sajátosságaihoz.

Az első magyarországi felmérés során céljuk az is, hogy a visszajelzések, tanácsok alapján – melyet a kitöltés végén tehetnek meg a válaszadók –, az angol szövetséggel egyeztetve finomítsák, kiegészítsék a kérdőívet. Az anonim felmérés kitöltése körülbelül 15-20 percet vesz igénybe. A felmérés eredményéről a válaszadókat közvetlenül is tájékoztatják kérésük esetén.

A felmérést kitöltő, és a végén email-címüket megadók 2016 első negyedévében ingyenesen vehetnek részt egy tetszőlegesen választott, az MPRSZ által szervezett PR-Kávéházi Est rendezvényen.

A kérdőívet itt lehet kitölteni.

Author: Bognár Gergely

Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) végezte. Pr-szakmai gyakornoki időszakát a Comprad Kommunikációs Ügynökségnél töltötte, ahol később pr-asszisztensként, pr-tanácsadóként, majd projektvezető pr-tanácsadóként segítette – összesen hat évig –, több mint másfél tucat hazai és nemzetközi ügyfél kommunikációját. Két évig a Nézőpont Intézet cégcsoportjának kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett, majd a Young&Partners senior stratégiai pr-tanácsadójaként és fejlesztő trénereként dolgozott, később a cég pr-vezetője lett. Jelenleg a NEST Communications pr- és tréning vezetője. A PR Herald kommunikációszakmai főszerkesztő-helyetteseként interjúkat, riportokat ír; vezető szerkesztőként jegyzi „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka” című digitális portrékötetet. Kapcsolat: gergelybognar@gmail.com