Gyakran tesszük fel magunknak a kérdést: „ki is vagyok én?”. Erre a nagyon egyszerűnek tűnő kérdésre többféle választ adhatunk. Mondhatjuk a nevünket, életkorunkat, külső tulajdonságainkat, vagy esetleg foglalkozásunkat. A valódi válasz azonban ennél jóval bonyolultabb. De mire is való az önismeret? A sikeres magánélet vagy a karrierépítés kulcsa?

Az illusztrációt Mario Frangoulis készítette.

Az önismereten tulajdonképpen azt értjük, hogy áttekintésünk van saját személyiségünk összetevőiről, határairól, tisztában vagyunk mozgatórugóinkkal, ismerjük magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, nem pedig olyannak, amilyenek lenni szeretnénk.

Általánosan elfogadott, hogy az önismeret része az önfejlesztésnek, a sikeres és boldog magánéletnek. Az önismeret segítségével hatékonyabbá tehetjük társas életünk mindennapjait, megismerhetjük önmagunkat és a körülöttünk élőket. Azonban egyre nagyobb hangsúlyt kap az önismeret a munka világában is. Az önismeret hiánya sokszor akadályozhatja érvényesülésünket, mert az álláskeresésnek és a karrierépítésnek kellő önismeret nélkül nekivágni olyan, mint egy útvesztőben elindulni térkép nélkül: nagyon bizonytalan, hogy hol lyukadunk ki a végén. Munkaéletünkben azonban az önismereti technikák segítségével nem csak hatékonyabban tudunk dolgozni, de jobban meg tudjuk ismerni ügyfeleinket, kollégáinkat vagy éppen főnökünket; könnyebben fel tudjuk térképezni elvárásaikat, erős és gyenge pontjaikat. A megfelelő önismeret segítségével javíthatunk kommunikációnkon, megismerhetjük saját vakfoltjainkat és ezáltal magabiztosabban állhatunk ki a nyilvános szereplések, prezentációk alkalmával.

Azonban folyamatosan változik környezetünk és ezáltal változik személyiségünk is, melynek megismerése, feltérképezése állandó kihívást jelent. Ezért érdemes elsajátítani olyan módszereket, melyek segítségével képesek leszünk önmagunk folyamatos megismerésére, fejlesztésére. Célszerű olyan módszerek elsajátítása, melyeket nem csak önmagunk, de a velünk kapcsolatban állók személyiségének megismerésére is fel tudunk használni.

A 2012. őszén induló Önismereti mesterkurzus célja olyan önismereti technikák bemutatása, melyeket a résztvevők a kurzus után önállóan is alkalmazni tudnak önmaguk és mások személyiségének megismerésére, magán- és munkaéletükben egyaránt. A mesterkurzus célja, hogy a kurzuson bemutatott önismereti módszereket a résztvevők élesben ki is próbálják a szakértő előadók vezetésével, annak érdekében, hogy az egyes technikákat megfelelően és kellő objektivitással tudják alkalmazni a résztvevők.

Önismereti mesterkurzus, ahol a mesterkurzus témája: Ön.

A MESTEREK

Bányai Éva pszichológus, egyetemi tanár, az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola Magatartáspszichológiai Program vezetője

Belső Nóra pszichiáter

Büky Dorottya a Feldmár Intézet tanácsadója, a Szellemi Műhely egyik alapítója, coach

Feldmár András pszichológus, pszichoterapeuta

Hackl Krisztián közgazdász, tréner, a Személyiségkalauz című könyv társszerzője

Kiss György Ádám kiképző pszichodráma terapeuta, a Rögtönzések Színháza alapítója, a coaching akcióorientált ágának oktatója

Nyíri Zoltán okleveles közgazdász, tréner, Ph.D hallgató alkalmazott pszichológia szakon, a Személyiségkalauz című könyv társszerzője

Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó

Soóky Andrea grafológus, HR-szakgrafológus, okleveles írásszakértő, sztárelemzések készítője (TV2 : Megasztár, Nők Lapja stb.)

Suhai Gábor pszichológus, az ELTE, DE, SOTE oktatója, coach, az EQ-Skill vezetője

 

Bővebb információ: www.mesterkurzusok.hu

(x)