Két vágta közt is sokan kipróbálták a Magyar Posta „személyes bélyeg” szolgáltatását. A Nemzeti Vágtán a Magyar Posta standjánál fotó készült az arra vállalkozókról, majd rövidesen a kép egy bélyegre került. Ez, vagyis a személyes bélyeg ugyanúgy felragasztható a borítékra. Persze aki kapja a levelet, annak igazi meglepetés, amikor férje-felesége, barátja vagy éppen háziállata mosolyog a bélyegen.

Személyes bélyeget először az ausztrál posta hozott forgalomba 1999-ben. Később Nagy-Britannia, Finnország és Belgium is követte, de a szomszédos országokban, Ausztriában és Szlovákiában is népszerű.

A gyerekek is nagyon élvezték

A Magyar Posta is több éve nyújtja e szolgáltatását. A bélyegre bármi kerülhet: a leggyakrabban kért az arckép, de lehet családi vagy baráti fotó is.

Gyakran előfordul az is, hogy a házi kedvenc, kutya vagy macska képe tűnik fel.

Nemcsak magánszemélyek, hanem cégek is igénybe vehetik a szolgáltatást, így akár reklámjuk is szerepelhet a bélyegen. Az egyetlen kitétel, hogy a személyes bélyeg mindig társul egy már forgalomban lévő bélyeggel, és így használható fel a küldemények célba juttatására.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint igazi különlegesség, hogy nemcsak a levelezőlap, hanem a bélyeg is személyre szabható.
Rovaniemi városában (Finnország), a Mikulás-lakhelyén például külön posta van, ahol a személyes bélyegek készülnek, és amiket Karácsony hetében juttattak el a címzetteknek.
A Magyar Posta is boldogan segít, hogy hasonló szolgáltatásával a mi ünnepeink is még személyesebbek, meghittebbek legyenek.

Ehhez nem kell Finnországba utazni, hanem elég bármelyik postahelyre ellátogatni, és személyes bélyeget kérni.