A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete (NITBSZ) 2016. október 23-án, vasárnap 9.30 – kor  a Vértanúk terén a Nagy Imre szobornál emlékezik meg az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról. 
Donáth Ferenc, a szervezet elnöke elmondta, hogy a kerek évfordulós ünnepet Bartók Béla „Csak tiszta forrásból” jelszavának iránymutatása szerint kívánják megtartani, ezért is kérték fel Mécs Imrét, Pomogáts Bélát, Boross Gézát és Sándor Józsefet, hogy korabeli emlékeiket és tanulságaikat egy-egy beszédben osszák meg a hallgatósággal.
Az eseményt a Nagy Imre emlékmű megkoszorúzásával zárják.

Az '56-os forradalom 60. évfordulóját a NITBSZ Bartók Béla jelszavával "Csak tiszta forrásból" kívánja megtartani. Ezért kérték fel Mécs Imrét, Pomogáts Bélát, Boross Gézát és Sándor Józsefet, hogy emlékeiket és tanulságaikat osszák meg a jelenlévő érdeklődőkkel.

Az ’56-os forradalom 60. évfordulóját a NITBSZ Bartók Béla jelszavával “Csak tiszta forrásból” kívánja megtartani. Ezért kérték fel Mécs Imrét, Pomogáts Bélát, Boross Gézát és Sándor Józsefet, hogy emlékeiket és tanulságaikat osszák meg a jelenlévő érdeklődőkkel.

Donáth Ferenc a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete elnökének a felhívása:„Megemlékezésünkön képviseljük a terrorban is embernek maradók emlékét, ezzel is bátorítva mindazokat, akik a társadalom konfliktusait a demokrácia szabadságával élve, békésen akarják megoldani. Ma még köztünk vannak azok, akik maguk is az egykori megtorlás fogaskerekei közé kerültek. Köszöntjük mindazokat, akik koruk ellenére, unokáig javára újra a társadalom-jobbításból vállaltak sziszifuszi munkát.
Magyarország antidemokratikus fordulata a társaságunkat is válaszút elé állította. Névadónk és csoportjának példája aktuális tartalmat nyert. A forradalom és a Nagy – Losonczy csoport az összefogás példáját hagyta mindannyiunkra. Ránk, akik a demokráciát, a szabadságot kívánják gyerekeinknek és unokáinknak a despotizmus és a kirekesztés helyett.
Az összefogás számunkra nem csak a választási célszerűséget jelenti, hanem kifejezi az identitásunkat is!

dr. Donáth Ferenc a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének elnöke (NITBSZ)

dr. Donáth Ferenc a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének elnöke (NITBSZ)

Minden kezdet nehéz, és különösen Magyarország jelenlegi generációi számára az összefogás súlyos teher, de se demokrácia, se prosperitás, se EU tagság nincs e nélkül. Ezért érdemes küzdeni, érdemes példát mutatni, érdemes még saját pártunkon belül is a megegyezésért szót emelni, és az utcára vonulni, ha itt az ideje.

Tisztelet az '56-os hősök emlékének a Vértanúk terén. Fotó: Sajósi Gábor

Tisztelet az ’56-os hősök emlékének a Vértanúk terén. Fotó: Sajósi Gábor

Október 23-ia a baloldal, a szolidaritás, az összefogás ünnepe. 60 évvel ezelőtt ezekért az eszményekért a kommunisták közül sokan vállalták a börtönt, önmaguk és családjuk pusztulásának kockázatát! Ez az ünnep a mi ünnepünk! A feudális előjogok, és revansizmus képviselőinek akkor se merszük, se áldozatuk, még kevésbé ígéretes szerepük nem volt. Ez az ünnep ízig-vérig a demokratikus erők összefogásának ünnepe. Éljünk vele!”