Magyarországra látogat María del Carmen Sáenz, a nemzetközileg elismert mexikói séf 2017. szeptember 23-30 között, hogy az IBEROSTAR La Parrilla étteremben a hotel séfjeivel egyetemben olyan autentikus mexikói fogásokat készítsen, amelyet aztán megkóstólhatnak az érdeklődők. A Mexikói Nagykövetség az étterem nevében naponta 18-22 óra között szeretettel várja a vendégeket igazi mexikói kukoricalisztből kézzel sodort ételkülönlegességekkel, gazdag italválasztékkal, amelyekből nem hiányozhat a Margarita-, a María Bonita- és a Can Cun koktél sem.

Az UNESCO 2010-ben Nairobiban jelentete be hivatalosan, nyolc nemzetközileg is elismert séf jelenlétében, hogy a világ szellemi kulturális örökségének nyilvánította Mexikó gasztronómiáját. Ott volt Mari del Carmen Sáenz is, aki a prehispán és a mai mexikói konyhát már öt kontinensen is megismertette, hangsúlyt adva a dekorációnak is, amelyben fontos elemek a híres népművészeti tárgyak.

Mari del Carmen Sáenz 1974-ben alapította meg a Banquetes Gaxiola céget, amely kiegészült 2007-ben a Concept Cateringgel. Ételeik a kulináris hagyományokat ötvözik a mexikói autentikus gasztrokultúrával, beleérve a vallási/rituális szokásokat is.

IBEROSTAR La Parrilla étterem, 1054 Budapest, Szabadság tér 4.  (2017. szeptember 23-30 között, nyitva naponta 18-22 óra)