A WWF Föld Órája 

A világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi pr-akciója – a WWF „Föld Órája” március 31-én 20.30-kor kezdődött, de ezúttal nemcsak 60 perc sötétségről szólt a kampány…

A bolygó iránti elkötelezettség jegyében idén még aktívabb részvételt kér a WWF, az akció főszervezője. Hírességek, vállalatok, politikusok százai tettek már vállalást azért, hogy másokat is ösztönözzenek. Mit tehetünk mi? Például lecserélhetnénk autónkat tömegközlekedésre. De aki tud, a tömegközlekedést kerékpárra. Ha nincs messze a munkahely, iskola, akár gyalogolhatunk is. Ezzel mind kíméljük bolygónkat és nem utolsó sorban pénztárcánkat.

Tudtad, hogy a LED lámpa fogyasztása 1 watt körül is lehet? Számolj és cserélj! Kíméld a Földet!
A WWF idén 6. alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára.

A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban váratlanul a kanadai Toronto városa is becsatlakozott. Így indult el a mára globálissá vált mozgalom. 2011-ben már 5251 város vett részt a kezdeményezésben, amely a világ valamennyi kontinensén, 135 országában, 1,8 milliárd ember részvételével mutatott példát: az összefogás ereje az egész világot megmozgatja!
WWF Föld Órája Főváros kerestetik! Az a magyar település, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a globális mozgalom hazai honlapján az esemény kezdetéig, március 31-én 20:30-ig, egy évig büszkén viselheti ezt a címet.

Regisztrálj a foldoraja.hu hivatalos weboldalon, és tölts fel vállalást a nemzetközi videó megosztóra: youtube.com/earthhour !

Még nem késő!