A MAGYAR MŰVÉSZETI ÉLET MEKKÁJA: A MŰVÉSZETEK VÖLGYE

Most pénteken ismét megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye. A rendezvény sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy mára a legjelentősebb hazai rendezvények közé sorolható.  Az idei Völgy jubileumi is, ugyanis immáron 25. alkalommal kerül megrendezésre. Amióta világ a világ a fesztivál július végén, augusztus elején, körülbelül egy héten át tart, idén sem lesz ez másképp, július 24. és augusztus 2. között 10 napon át várja több ezer program az érdeklődőket.
001

A Művészetek Völgyének sokszínűségét elnézve, idén is rengeteg mindennel kecsegtet, valószínűleg az 100.000-res látogatói létszám most sem marad el.
2015-ben Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend szolgál helyszínéül a különböző programoknak. Már a nyitás napján a bőség zavara hathat némiképp bénítóan ugyanis foglalkozások, vetítés, dumaszínház és koncertek tömkelege várja a látogatókat, csak hogy néhányat említsek Kaláka Együttes, Laár András, Hobó vagy Sena.
Fiatalosabb lesz a fesztivál, mint eddig bármikor!
Márta István, a fesztivál alapítója idén újít, és jobban fog nyitni a fiatalok felé, mint eddig valaha – derült ki egy vele készített interjúból:
„Két-három évvel ezelőtt erősen magunkba nézve rájöttünk arra, hogy egyáltalán nem leszünk fiatalabbak. Sőt, a hajszínemből kiindulva azt mondom, egyre jobban öregszem. Ezért úgy döntöttem, mint fesztiválalapító, hogy meg kell újítani a fesztivált, változtatni kell a tulajdonosi szerkezeten. Megfiatalítottuk a menedzsmentet, és ez természetesen konfliktusokkal, értékrendbeli különbségekkel járt együtt: egy harmincévesnek más a gondolkodása, mint egy 63 évesnek. Az idén eldől, hogy a hangsúlyok hova tolódnak: mennyire lesz retrófesztivál, mennyire újul meg, és ha megújul, mi felé újul.” – (Fidelio)
002
A fiatalodás főként a könnyűzenei programsorozatban fog manifesztálódni. Rengeteg és rendkívül gazdag, szinte egész napos könnyűzenei kínálat kerül terítékre.
Fellép többek között az Ire Maffia, Sub Bass Monster, Kiscsillag, 30Y és a Quimbi.
Itt mutatja be legújabb lemezét Palya Bea is.
Bár hangsúlyosabb lesz a könnyűzenei program, ettől még nem válik tájidegenné a Művészetek Völgye, és az alapfilozófia illetve szellemiség marad a régiben.
Lesz ingyenes wifi a fesztivál (majdnem) egész területén, illetve jó hír, hogy a Völgy mobilalkalmazása megkönnyíti az egyéni program összerakását – csak bírja a mobil szuflával.

Author: Rejtő Dávid

2015-ben a Zsigmond Király Főiskolán kommunikáció és médiatudomány szakon szerzi meg diplomáját, melyen az áll: „Kommunikátor”. Ez a megnevezés nem véletlen, hiszen a kommunikáció legkülönfélébb válfajai iránt mutat érdeklődést: érdekli az újságírás, a videóriportok készítése, és fotózás, mely terület különösképpen közel áll hozzá, olyannyira, hogy a későbbiek során tervezi is a szakma magas szintű elsajátítását. „Szabadúszó-útkeresőnek” tartja magát, „a világra dolgaira nyitott és érzékeny, spirituális beállítottságú fiatalembernek, ki tettre készen veti bele magát az elé kerülő feladatokba, kihívásokba.”

Vélemény, hozzászólás?