Az emberek számára épp úgy fontos az első benyomás, mint a tapasztalat. Hogy jó vagy rossz emlékek kötik egy adott szituációhoz, ételhez, szórakozóhelyhez vagy bármi egyébhez, ami életük folyamán történt velük. Meghatározó lehet a későbbiekben hogy az első munkanap után szívesen dolgoznak-e a cégnél, vagy minden nap nyűgösen, nyúzottan mennek be. Nos, az életem első divatbemutatóján való részvétel, határozottan a pozitív kategóriába tartozik.

Magenta

 

Nem voltam még csak hasonló rendezvényen vagy helyszínen sem; kellemesen csalódtam. A Magenta Clothing Company újabb területet hódított meg, most Budapest szívében az Andrássy út 57-es szám alatt. Ezt megünnepelni volt a cél a 2014. szeptember 11-én. Egy divatbemutatóval egybekötött koktélpartival várta a vendégeket a Hello Baby Bár (Andrássy út 52). Kitűnő választás egy ilyen esemény lebonyolításához. Extravagáns fények, elrendezés, építés, díszítés. Belépve az ember úgy érzi magát mintha egy puccos, amerikai VIP-partira hívták volna meg. Sok ember, néhány híresség, kedves fogadtatás. Nincs is szükség másra egy jó alaphangulathoz. 20:30-kor „fellibbent a függöny”, Kiss Ramóna köszöntötte a vendégeket, és rövid beszéddel nyitotta az estet, melyet egy új magyar tehetség, Bogi folytatott, megmutatva az egyik később is látott ruhadarabot. Érdekes hogy milyen más hatást tud kölcsönözni egy ruha, attól függően, hogy ki, hogyan, mivel kombinálva viseli. Ugyanez érvényes a mintákra és a színekre. A mostani domináns árnyalatok a magenta és a kék voltak. Valamennyi ruhán fellelhetőek voltak, még akkor is, ha ez egy apró mintát jelentett a ruha szegélyén.
A Magenta őszi kollekciójának tervezője Dankó Ágnes kiváló módon ráérzett arra hogyan lehet ugyanazon alapanyagokból, több különböző hatású és stílusú ruhát előhívni. Íme, néhány példa. Idén reméljük nem lesz túl hideg őszünk. Ugyanis a bemutatott ruhák között rengeteg olyat is lehetett látni, ami még melegebb időkre való. Valamint az anyagválasztások; sok helyen lehetett csipkét és könnyed esésű, vékony szatént megfigyelni. Természetesen elképzelhető hogy a mostani vénasszonyok nyara nem fog már soká tartani. Dankó Ágnes erre is gondolt, és a fázósabbakat is számításba véve megalkotott pár újszerű, meleg összeállítást. Lényeg a lényeg, hogy mindenki találhat magának – a stílusának, ízlésének, céljának – megfelelő darabot. Aki már aznap este kedvet kapott, átmehetett az Andrássy út túloldalára, közelebbről is megnézni az üzletet. Sőt, ha akart vásárolhatott is, mert a megnyitó napján, egész éjjel nyitva tartottak. Ráadásul kivételes 20%-os kedvezménnyel lehet vásárolni.