A Mexikói Nagykövetség LALO SÁNCHEZ DEL VALLE 18 közepes méretű képét mutatja be a művész jelenlétében, 2017. május 17-én, szerdán, du. 6 órakor a budapesti Cervantes Intézetben. (1064 Budapest, Vörösmarty u. 32.)
A KIÁLLÍTÁS INGYENESEN LÁTOGATHATÓ

Lalo Sánchez del Valle mexikói festőművész

Lalo Sánchez del Valle mexikói festőművész

A képek a mexikói festő legutolsó szlovákiai tartózkodása alatt születtek különböző technikák alkalmazásával: akril, tus, olajpasztell, amelyek a festővászonra spontán fröcskölt, felvitt foltok és a különböző tónusok kombinálásával öltenek formát -, egyik réteget a másikra applikálva -, így a festmény belülről kifelé kel életre, mint ahogy a kiállítás címe is jelzi: TURNING THE INSIDE OUT.  (Belülről kifelé)

26 Lalo Sanchez Del Valle kepe

LALO SÁNCHEZ DEL VALLE 1968-ban született Mexikóvárosban, a művészettel autodidakta módon került kapcsolatba, később a párizsi Nemzeti Képzőművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, majd a New York-i Parsons School of Design iskolában tanult. Innentől kezdve műveit kiállítják mind egyéni mind kollektív tárlatokon Ausztriában, Szlovákiában, Magyarországon és az Amerikai Egyesült Államok valamint Mexikó több városában. A párizsi Maison de l´Unesco-ban Gabriel García Márquez nyitotta meg kiállítását.
18 Lalo festmenye

Nemrég „Tudatalatti Kapuk” címen volt látható egy sikeres kiállítása a mexikóvárosi Tőzsdepalotában (Centro Bursátil). Ide vonatkozóan tekinthetünk be a művész filozófiájába: “A Tudatalatti Kapuk az én gondolataimat tükrözik, a művész belső harcát vetítik ki, azon vágyait, hogy szabadon és spontán adjon hangot eszméinek”.

A kiállítást megnyitja César Ocaranza a Mexikói Nagykövetség Ideiglenes ügyvivője – bevezetőt mond Iñaki Abad Leguina a Cervantes Intézet igazgatója.

*
Lalo Sánchez del Valle mexikói festőművész facebook-oldala a linkre kattintva megtekinthető

*

Videó – a festőművész munka közben: