Magyarországról 500 képeslapot adtak fel Iránba, csatlakozva a Hollandiából indult, európai képeslap küldő kampányhoz. A holland posta négy postabélyeget bocsátott ki 2011. július 6-án az emberi jogok iráni sértettjeinek arcképével. A kék-fehér képeslap az iráni felsőoktatásból kizárt, legnagyobb nem-muszlim vallási közösség önszerveződő felsőoktatási programjáért áll ki.

Az akció szervezői mosolyognak, de ez csak a fotósnak szól. Az akció témája ennél komolyabb.

A Bahá’í Felsőoktatási Intézetet (BIHE) 1987-es alapítása óta számos támadás érte a kormány részéről. Legújabban, 2011. május 21-én Teherán, Karadzs, Iszfahán és Siráz területén 39 otthonban végzett rajtaütés során 18 oktatót tartóztattak le.

Kilenc oktatót még továbbra is fogva tartanak, így jelenleg összesen 98 iráni bahá’í van jogtalanul börtönben.

A magyarországi bahá’iok a Deák téren is találtak támogatókat a Kamran Daneshjoonak, az iráni tudományos, kutatási és technológiai miniszternek címzett képeslaphoz. A magyar fiatalok és néhány turista emlékezett arra, hogy milyen fontos volt az ő életében az egyetem, ezért figyelemmel hallgatták, hogy Iránban milyen nehézségeket jelent a felsőoktatás megszerzése. A két percet kérő beszélgetés sokszor hosszabbra nyúlt, mivel több kérdés jött Iránról, az iráni emberekről és gondolkodásukról, különösen a nők jogairól.

Az iráni bahá’iok elsőként alapítottak leányiskolát Iránban, 1911-ben Tarbiyat néven Teheránban. A baráti hangulatú és felemelő beszélgetés után sok sikert kívántak a projekthez és remélték, hogy javulni fog az emberek élete Iránban. Az iráni emberi jogokat felkaroló holland bélyegeken Simin Behbahani, a neves költő, Mansour Osanlou szakszervezeti aktivista, Mahvash Sabet, a hét iráni bahá’í vezető egyike, továbbá Nasrin Sotoudeh, az emberi jogokat védő ügyvéd portréja látható.

A kezdeményezés Mina Saadadi, a Shahrzad News elnevezésű médiaszervezet főszerkesztőjének ötlete volt. A bélyegek legyártása és reklámozása érdekében a Shahrzad News összefogott az érintett szervezetekkel.

A Mansour Osanlou-t, egy szállítmányozási dolgozókat tömörítő szakszervezet vezetőjét ábrázoló bélyeget olyan leveleken használták fel, amelyeket a holland szakszervezeti szövetség (FNV) címzett Iránnak, az iráni munkaerő-képviseleti aktivisták helyzetével kapcsolatban.

A Shahrzad News cikkeket is közöl a bélyegekről, amelyeket olyan eseményeken mutat be, mint például a Hollandiában nemrég megtartott konferencia, amelyen mintegy 300 iráni nő vett részt. Örömmel üdvözölték az Iránban küzdő emberek lelkesítésének ötletét  – fűzte hozzá Saadadi asszony.  Hozzáértés kell ahhoz, hogy a csoportok képesek legyenek egymással összekapcsolódni, miközben a saját ügyükre összpontosítanak.

Nagyon fontos a másokkal történő együttműködés; mivel az etnikai és vallási kisebbségek, és más mozgalmak önmagukban nem elég erősek ahhoz, hogy képesek legyenek hallatni a hangjukat.