Akadálymentesített filmkészítő műhelyt álmodtak a kezdeményezők – kezdőknek, haladóknak, filmrajongóknak. A szociálisan érzékenyítő alkotó műhelymunka fontos társadalmi feladatot lát el a hátrányos helyzetű, látás-, és hallássérült embertársaink felé. Senki nem tudja, hogy Tímár Péter maga is közel áll a világtalanok világához. „Az egészséges erotika”, a „Zimmer Feri”, és más „kult-filmek” alkotójának az egyik forgatási napon majdnem kilőtték a szemét, a forgatás leállt, a rendezőt mentővel szállították a sürgősségi szemklinikára… 

Tímár Péter nevével fémjelzett InnerSun csoport egyedülálló akadálymentesített filmkészítő műhelyt indít Budapesten. Az induló vállalkozás kezdők, filmrajongók filmkészítő műhelye lesz, ahol első körben a látás-, és hallássérült emberekről készítünk filmeket, akadálymentesítve (külön hangsávval, feliratozva, jeltolmáccsal).
Tímár Péter évek óta foglalkozik a vakok és gyengénlátók mozgóképhez juttatásával. 2001-ben elkészítette a Vakvagányok című filmemet, amely úgy szól a vakokról, hogy azt ők is „látják”. Ekkor készült el a filmtörténet első akadálymentesített filmje. A vállalkozásunk egyedülállóságát az adná, hogy egy kisebb létszámú csoportnak akadálymentesített dokumentumfilm oktatást nyújtunk. A dolog lényege valójában a Vakvagányok metodikájára épül. Az előadások tematikáján belül egy vak narrátor segítségével megírnánk azt a plusz szöveget, amellyel a vakok is „láthatják”, hogy mi történik a képeken. A szöveget egy stúdióban felvesszük, és egy + hangsávot tesszük a filmek alá, valójában olyan ez, mint régen a rádiós színházi közvetítések. Induló előadásainkkal olyan kezdő filmes kis csapattal indulunk, akiket elviszünk egy forgatásra a Vakok Iskolájába. Hallgatóink első dokumentumfilmje a vak gyerekek egy napjáról fog szólni. 
A filmoktatásra olyan kezdő, amatőr, filmes (érdeklődőket) embereket várunk, akik a filmjeikkel szeretnének segíteni ott, ahol tudnak. Az itt szerzett szakmai ismeretekkel, a kinti gyakorlati szituációkkal egy élményalapú, heti-kétheti rendszerességű hétvégi kurzussorozatot indítunk el. Cél a szociális, egészségügyi helyzetükben valamilyen formában hátrányos helyzetű embercsoportok élethelyzetének megmutatása, hangjuk hallatása kisfilmjeink által. Minden egyes újabb félévben más-más hátrányos helyzetű embercsoport segítünk hozzá, hogy megmutathassák valódi arcukat. Az InnerSun küldetésének ezt határoztuk meg, hozzásegítünk embereket, hogy segíthessenek másokon. Hiszünk és teszünk a filmek üzenetének célba érésében, hogy a közös, felelős szerepvállalással tovább segítjük a helyes hozzáállás kialakítását hátrányos helyzetű embertársaink mellett, ez által az InnerSun egyfajta szemléletformálást is képvisel majd.