könyvborító

könyvborító

MEGHÍVÓ

Rostás-Farkas György József Attila-díjas író, költő, műfordító Indiától hazáig c. könyvének bemutatójára. A Szerzővel Vinczek György Kispest alpolgármestere beszélget.

Zongorán közreműködik: Somorjai József zeneszerző
Verset mond: Lakatos Klára képzőművész, tanár

A könyvbemutató idején megtekinthetők Szentandrássy Csaba festőművész képei, és megvásárolhatók Rostás-Farkas György kötetei.

Rostás-Farkas György József Attila díjas író, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság elnöke -fotó - Varga Ilona

Rostás-Farkas György József Attila díjas író, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság elnöke -fotó – Varga Ilona

Ranner Gizella írja a kötetről:
E tanulmánykötet az anyanyelvvel, a kettős- és többes nyelvhasználat gondjaival, a nemzetiségi nyelvek sokoldalú világával foglalkozik. Az anyanyelve mindenkinek édes. Része lényének, személyiségének. Kapocs közte és szűkebb, tágabb környezete között. Más a helyzete egy kisebbséginek, akinek tágabb környezete másnyelvű. A kisebbséginek, a nemzetiséginek, óhatatlanul kettős nyelvűnek kell lennie. Miközben a modern országokban legbensőbb emberi joga, alkotmányos joga anyanyelvének használata, a kisebbségi a többségi nyelv ismerete nélkül nem boldogul. Különösen előtérbe került e téma a világ kitárulása, az információk szabad és szüntelen áramlása idején. Abban a világban, amelyet most élünk, s amelyben a jövőben élni fogunk. Igen, a legtöbbünknek ismernünk kell más népek nyelvét is, de anyanyelvünk nem veszít fontosságából, sőt, értéke nő, hisz beleégett lelkünkbe, sejtjeinkbe s tudjuk, óvnunk, védenünk kell, hogy miénk maradhasson.

Szervezők: A Romák Felzárkóztatásáért Egyesület, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság és a kispesti Szabó Ervin Könyvtár.

A rendezvény nyitott és ingyenes, szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. 

Időpont: 2018. április 26-án, (csütörtök) 17.00 óra

Helyszín: 1191. Budapest,  XIX. kerület Üllői út 255. Szabó Ervin Könyvtár

Kapcsolat: Losó Györgyné Melinda tel.: 06 20 223 6287 és Mohácsi Vilmosné Ági tel.: 06 70 610 2184

Kérjük, támogassa a Romák Felzárkóztatásáért Egyesületet adója 1 százalékával!

Adószám: 18509762-1-43

A rendezvényt a Kispesti Önkormányzat támogatja.

 

 

*

Rostás-Farkas György portré