A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Stúdió Egyesület célkitűzése: közérdeklődésre számottartó természettudományos ismeretterjesztő és kulturális programok rendezése és projektek irányítása hazai, határon túli magyar és nemzetközi tudományos és ismeretterjesztő szervezetekkel, intézményekkel, közoktatási és felsőoktatási intézményekkel, szakmai szervezetekkel, hatóságokkal.

Beszélgetés Csongrádi Katával


A TIT Stúdió Egyesület a legszélesebb korosztályi csoportok részére szervezi programjait. Itt szerveződnek öntevékeny tudománybarát körök, amelyek a természettudományos műveltség megalapozását, fejlesztését és a közösségi élet formálódását segítették és segítik napjainkban is.

A TIT Stúdió Egyesület székháza

Jelenleg három tudománybarát kör működik az egyesületnél, melyek tagjai vegyes életkorúak. A legszélesebb korosztályok érdeklődését felkeltő Ásványbarát-, Gombász-, Csapody Vera Növénybarát klubok hetente egy-egy alkalommal szerveznek programokat: klubnapot, előadássorozatot, kiállítást, kirándulást, gyűjtőutat.

Nagy Károly felvétele

2018-ban immár 35. alkalommal rendezte meg a nagy múltú és ismertségű Bugát Pál Kárpát-medencei Középiskolai Természetismereti Műveltségi Vetélkedőt.
2016-tól a TIT Stúdióban működik a 63 éves Rátkai Márton Klub. Kapcsolódva a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat „Harmonizációs programjához”, követve hagyományait, havonta művészeti kiállításokat szervez, rendez, az épületen belül, több térben.

Rékai Zsolt felvétele

Kiemelkedő kiállítás volt például a „100 festő 100 képe”. A festészet mellett, a grafika, a textilművészet, és a különleges technikák is megjelennek a falakon. A Rátkai Klub tervei között szerepel a fotóművészet rendszeres megjelenítése is.
A hely havi műsorának gerincét koncertek, irodalmi estek, könyvbemutatók, növendék-hangversenyek, megemlékezések alkotják.

A Dunatáj Alapítvánnyal, a Magyar Művelődési Társasággal és a TIT Stúdióval közösen, havonta művészeti dokumentumfilmeket vetít, az alkotókkal való találkozással. Hetente, szintén a Stúdióval közösen Aranykor jógára hívja és várja az idősebb mozogni vágyókat. Emellett a mozgás lehetőségét bővíti, a 2018-ban indult Körtánc rendezvénysorozat, ahol népek táncait lehet megtanulni.
Nem mellékesen A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Stúdió Egyesület adott helyet a PR Herald zártkörű Médiaműhelyeinek is (minden hónap utolsó pénteki napján, ahol olyan előadók vendégei lehettek a résztvevők, mint Gábor György filozófus, valláskutató, Miklovicz Attila a Szcientológia Egyház társadalmi kapcsolatok igazgatója és Hegyi Szabolcs jogvédő, egyetemi tanár.
A TIT Stúdió termei rendezvényekre, konferenciákra, továbbképzésekre bérelhetők. Nagyobb létszám, hosszabb program esetén büfé is rendelhető. 

ELÉRHETŐSÉGEK:
TIT Stúdió Egyesület
1113 Bp., Zsombolyai utca 6.
www.tit.hu
info@tit.hu
+36-1-344-5000