HÉTFŐTŐL PR AKADÉMIA

Három napra ismét a pr-szakmáé lesz a főszerep Pécsett: július 6-8. között zajlik majd a II. PR Akadémia, amelyen 30 elismert hazai kommunikációs és pr-szakember ad elő.
Pécsi PR Akadémia

2014 után idén is a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara (PTE FEEK) ad helyet a Magyar PR Szövetség (MPRSZ) által szervezett PR Akadémiának. A tavaly első alkalommal megrendezett, szakmai körökben nagy sikert arató rendezvény idén is izgalmas előadásokkal várja az érdeklődőket. A három központi témacsokor (1. nap: A magyar pr elmúlt és következő 25 éve; 2. nap: A „szexi” CSR; 3. nap: Társadalmi PR, konfliktusok kezelése) mentén felépülő programkínálat foglalkozik az aktuális szakmai trendekkel, hírekkel és problémákkal, de lesznek kerekasztal-beszélgetések, valamint speciális lehetőségek is. Ilyen a Rapid Randi, amely a fiatal generáció tagjait kívánja összehozni a pr-szakma neves, tapasztalt vezetőivel.
A háromnapos rendezvényen a hazai kommunikációs és pr-szakma összesen 30 neves képviselője osztja meg a szakmával kapcsolatos gondolatait. A résztvevők így meghallgathatják például Lakatos Zsófiát, az MPRSZ elnökét, Petrányi-Széll Andrást, a szervezet alelnökét, Sarlós Gábort, az atomenergia magyarországi elfogadottságának kutatóját, Pécsi Ferencet, a tartalommarketing és a vállalati közösségi kommunikáció specialistáját, Ferling Józsefet, a Ferling PR alapítóját, de a rendezvényen előadást tartanak a PR Herald belsős és külsős szerzői is.
A PR Akadémia idén – a tavalyi résztvevők visszajelzései alapján – nemcsak a szakmaiságra és a tanulásra fókuszál, de a szabadidős lehetőségek terén is több alternatívát kínál a jelentkezők részére. Így a reggeltől késő délutánig tartó előadások után közös kirándulások és vacsorák várják a vendégeket, hogy még tovább mélyíthessék a PR Akadémia közegében kialakított ismeretségeiket.
A nagyszabású rendezvény a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a pécsi önkormányzat nagyvonalú erkölcsi és anyagi támogatásával valósul meg. Az eseményre a PR Akadémia hivatalos oldalán lehet regisztrálni, a részvétel díja 15.000.- Ft.

Author: Bognár Gergely

Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) végezte. Pr-szakmai gyakornoki időszakát a Comprad Kommunikációs Ügynökségnél töltötte, ahol később pr-asszisztensként, pr-tanácsadóként, majd projektvezető pr-tanácsadóként segítette – összesen hat évig –, több mint másfél tucat hazai és nemzetközi ügyfél kommunikációját. Két évig a Nézőpont Intézet cégcsoportjának kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett, majd a Young&Partners senior stratégiai pr-tanácsadójaként és fejlesztő trénereként dolgozott, később a cég pr-vezetője lett. Jelenleg a NEST Communications pr- és tréning vezetője. A PR Herald kommunikációszakmai főszerkesztő-helyetteseként interjúkat, riportokat ír; vezető szerkesztőként jegyzi „A hazai pr-szakma arcképcsarnoka” című digitális portrékötetet. Kapcsolat: gergelybognar@gmail.com