Egy olasz munkanélküli férfi – aki ráadásul pr-diplomával is rendelkezik -, rendkívül eredeti foglalkozást talált magának: sorban áll, mások helyett. A munkanélküliség Olaszország egyik legnagyobb problémája mostanában, ezért a vállalkozó szellem arra késztet egyeseket, hogy új foglalkozásokat találjanak ki. Például,  hogy szokatlan módon álljanak helyt magukért…

Giovanni Cafaro ezúttal egy bevásárlóközpont pénztára előtt dolgozik

Giovanni Cafaro 42 évesen arra gondolt, hogy profitálhatna abból, hogy a bürokrácia és az adminisztráció Olaszországban (is) halálos, ezért felajánlhatná szolgálatát és sorban állhatna – mások helyett -, különböző intézményeknél, hogy kifizesse mások számláit, büntetéseit, adóit és megoldjon egyéb időrabló bürokratikus gondokat. Mindezt mások okiratainak és pénzének kezelése érdekében.

A Salernoban született Cafaro eredetileg kommunikációs és pr tudományokból diplomázott, de már 12 éve Milanóban él, ahol a múlt nyárig egy textilgyárban dolgozott.

A Guardian tudósítójának nyilatkozó férfi állítása szerint tavaly nyár óta kb. 500 szakmai önéletrajzot küldött szét különböző munkáltatóknak, amelyekre mindössze 9 (SIC!) választ kapott, azok is udvarias elutasító levelek voltak. Ebben a munkakrízisben, amellyel Olaszország is küzd napjainkba, egy olyan országban, ahol a múlt őszi adatok szerint a munkanélküliség 12,7%, a férfi kitalált magának egy foglalkozást.

Cafaro – aki önmagát „türelem emberének nevezte” –, felajánlotta, hogy kiállja a bürokrácia végtelen hosszú sorait, azok helyett, akik nem érnek rá, mert időhiányban vannak vagy egyszerűen nincs kedvük a sorban állásra.

Így aztán óránként 10 EURO tarifáért az olasz naponta kivárja a posta, vagy bankfiókok sorait.

Hét nap a hétből, hetente sorban áll és a keresett pénzből eltartja magát. Amióta befutott a piacon, Cafaro azt állítja, hogy egyre több kérelem érkezik hozzá, sőt már Itália más városaiból is érkeztek felkérések, mint például Nápolyból, ami ráadásul az ország másik felében van.

„– Ha jól megy a dolog, terjeszkednem kell, és nyitnom kell egy irodát.” – mondta mosolyogva a végtelenül „türelmes ember.”

Forrás: The Guardian