EÖRSI LÁSZLÓ – PESTI LÁNYOK, 1956

fotó: Hír.ma

Meghívó Eörsi László: Pesti lányok, 1956 című könyvének bemutatójára, amely a FUGA Budapesti Építészeti Központban lesz 2019. október 16-án, (szerda) 18 órakor. (Budapest, V. ker. Petőfi Sándor u. 5.) A kötetet ismerteti: Pető Andrea, történész, egyetemi tanár, az MTA doktora.

A tanulmánykötetben hatvanhat nő szerepel, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc idején egy-egy harcoló csoportban fegyverrel vagy vöröskeresztes tevékenységgel, élelemellátással, vagy röpcédulák előállításával vettek részt a szabadságért és függetlenségért folytatott küzdelemben. Kevéssé ismert forradalmárok mellett olvashatunk itt híres nőkről is, például Tóth Ilonáról, akiről jelenleg is élénk viták folynak, személyisége már 1957 óta megosztja a közvéleményt. A kötet szereplői között találjuk Wittner Máriát is, akinek személye szintén éles vitákat vált ki.
A bemutató után a szerző dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

Tisztelettel hívunk és szeretettel várunk mindenkit!

A Facebook esemény a linkre kattintva megtekinthető 

 

Eörsi László: Pesti Lányok 1956 könyvborító
Eörsi László: Pesti Lányok 1956 könyvborító

Author: Láng Judit

Láng Judit, - Libik György díj (2016) Radnóti díj (2018) Szécsi Magda díj (2018) író, újságíró, rádiós. Írásaiban és tevékenységével kiáll a társadalmilag alávetettek mellett. Írásai a Népszavában és annak irodalmi mellékletében a Szép szóban, a litera.hu-n, a civiltavasz.hu-n, a huppa.hu-n, az Irodalmi Centrifugában, a demokrata.info-n, az Amerikai Népszavában, a Hetedhéthatárban, illetve más egyéb közéleti és irodalmi portálokon olvashatóak. Holokauszt-túlélő család gyermekeként meggyőződéses antifasiszta.