A legtöbb marketingprogram úgy működik, mint egy IKEA-bútor. A különböző tréningeken, foglalkozásokon apró darabkákat, tervrajzokat kapnak a résztvevők, összeszerelniük azonban már nekik és a kollégáiknak kell a marketinget. Az Elit Marketing Program forradalmasította mindazt, amit eddig a marketing-tanácsadók szerepéről gondoltunk.

Az Elit Marketing Program első csoportja

A hagyományos marketingesek így gondolkodnak: „Szükséged van egy csavarra? Tessék, itt vannak az alkatrészek és a tervrajz. Szereld össze egyedül a gyártósort, ami létrehozza a csavart.” Ezzel szemben az Elit Marketing Program kidolgozói és irányítói azt mondják: „Szükséged van egy csavarra? Tessék, itt vannak az alkatrészek, a tervrajz, és segítek Neked összeszerelni a gyártósorodat, ami aztán létrehozza a csavart.” Mire a program a végéhez ér, a résztvevőknek nem lesz más dolguk, mint megnyomni a gombot, és elindítani a közösen felépített marketingrendszert.
Azok a vállalati vezetők, akiknek sem idejük, sem marketingtapasztalatuk nincs egy teljes marketingrendszer kiépítésére, ma már kész kampánysémákat szeretnének kapni, azaz használható, kész rendszert, eredményeket hozó stratégiát. Jagodics Rita, a Kereskedelmi Marketing Trendek (KMT) vezető marketing-tanácsadója több mint kettőszáz ilyen professzionális sémát, készre megírt mintalevelet ad át a partnereinek.
Ezekkel a praktikus eszközökkel el lehet érni, hogy a végfelhasználók keressék termékeket a kiskereskedőknél. Az Elit Marketing Programban azok vesznek részt, akik nem évek óta „halott” marketingmegoldásokkal akarnak új vevőket szerezni.
Az első csoport 2013. szeptemberben indult, és a közelmúltban sikeresen fejeződött be. A mostani csoport és tréningsorozat május 28-án kezdődött, és kilenc hónapon át tart. A program során a résztvevők alkalmazni kezdik a legújabb, legmodernebb marketingeszközöket a saját vállalatuknál. Természetesen azoknak is érdemes ebbe bekapcsolódni, akik új kapcsolatokat szeretnének kialakítani olyan cégekkel, akik saját piacukon szintén az élmezőnyben vannak.

A tréningek, workshopok, webináriumok és a személyes konzultációk jól kiegészítik egymást, mindegyik lépcsőfoknak meg van a maga szerepe és jelentősége. Minden hónapban egyszer találkoznak a vezetők és a KMT tanácsadói. Három alkalommal két-két napig, hat alkalommal pedig egy napon át tartanak a gyakorlati tréningek. Havonta egy-egy interaktív webináriummal egészül ki a tréningeken megszerzett tudás. A webináriumok alatt mindig van lehetőség konkrét problémákat megfogalmazó kérdések feltevésére is. Havi egyszeri konzultáció is nagymértékben segíti a feladatok közös elkészítését. A tréningek után hónap közben is folytatódik a munka. A konzultáció személyesen, vagy Skype-on történik. A program végén egy-egy piacvezető céghez látogatnak el, aminek gyakorlati jelentősége van, hiszen ilyenkor is el lehet tanulni a piacvezető által használt marketingtechnikákat.
Ez a speciális program limitált létszámhoz kötött, a stratégiák hatékony elsajátítása érdekében tíz cégvezető működik együtt egy-egy csoportban. A marketinges kollégák kedvezményhez jutnak. A teljes program kilenc hónapig tart, s mindössze annyi időbeni elkötelezettséget jelent, hogy részt kell venni az oktatásokon, illetve meg kell valósítani az ott elhangzottakat. Ez utóbbit azonban a tanácsadó segítségével kell megtenni. A három – egyenként másfél napos tréning vidéken, míg a hat egynapos tréning Budapesten zajlik. A program leghatékonyabb időszakai ezek az összejövetelek, így kihagyhatatlanok. Természetesen az árban már ezeknek a napoknak az összes költsége benne van. A programot három oktató vezeti, akik támogató módon segítik az adott cégre szabott marketingrendszert.
Szabácsik Gergely – kereskedelmi marketing-tanácsadó, az Elit Marketing Program vezető-tanácsadója. A 9 hónap során úgy viselkedik, mintha a programban résztvevő cégnek lenne egy külön marketingosztálya. A teljes rendszer kiépítésében, valamint a rendszert képező kampányok kitalálásában és létrehozásában, majd bevezetésében is segít.
Vörös György – kereskedelmi marketing-tanácsadó futószalagon hozza a vevőket a program során, mivel a többcsatornás ügyfélszerző rendszerek kiépítésének specialistája.
Jagodics Rita – vezető marketing-tanácsadó, a Kereskedelmi Marketing Trendek alapítója. Magyarországon több mint 600 cég vevőszerzésében játszott főszerepet, és ezt a rutint magával hozza a programba is.

A résztvevők általában hiteles környezetben, szakmai konferenciákon hallanak először erről a különleges lehetőségről. Manapság Magyarországon az innovatív cégvezetők egyre inkább kiviteleztetni szeretnének, ennek érdekében a teljes marketingrendszer kidolgozását, a honlapok megterveztetését, és a többi reklámeszközt is a Kereskedelmi Marketing Trendek csapatától kívánják igénybe venni. A folyamatos tanulás és megújulás mellett arra vágynak leginkább, hogy egy kiváló marketinges csapatuk legyen, akik egyben a kivitelezést is megoldják helyettük. A cégvezetők azért vesztnek részt az Elit Marketing Programon, hogy a három oktatótól megtanulják, miként kell menedzselni a vállalkozásukat marketing szempontból.
A KMT tanácsadói hosszú távú stratégiában gondolkodnak, ugyanakkor segíteni is tudják a gyors megvalósítást. Ha például a program első hónapjában a vállalati honlappal kapcsolatban merül fel valakiben egy kérdés, miközben az csak egy későbbi modulban szerepel, akkor a tanácsadó a konzultáció alkalmával segít ennek az aktuális problémának az elhárításában. Néhány konkrét példa – melyekre Elit Marketing Program megoldásokat kínál, az alábbi videóból is megismerhető.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=otfcv6z72X0″]