A romjaiban heverő Fidesznek minden médiajelenlét kedvez, ami nem a lopásaikról, bénázásaikról, belső feszültségeikről szól. Meghívásukkal az Együtt legitimálja őket egy Orbán utáni rendszer számára is. Az Együtt egyúttal támogatást nyújt Vona Gábor középre húzó politikájának is. Összegyűlnek a szatelit pártok, hogy értékeljék az elmúlt 25 évet. Nem hívták meg az MSZP-t, a néhai MDF-et, az ugyancsak elhalálozott SZDSZ-t, az exitált kisgazdapártot sem. De legalább egy asztalhoz ül a Fidesz, a Jobbik, az LMP és az Együtt. Az eddig tapasztalatok alapján a DK-t hiába is hívták volna, ők nem ülnek egy asztalhoz a Jobbikkal.
Antifascism

Rendszerváltás-konferenciát” szervez az Együtt 2015. május 22-én a fordulat óta eltelt 25 évről.
Az apropó, hogy 1990. május 23-án alakult meg az Antall-kormány, a téma pedig, hogy az egykori kormányokat, az elmúlt 25 évet fogják – szerintük – megvitatni, szerintünk szidni, tovább mérgezve a közéletet azzal a tematikával, amely részben bukásra ítélte a civil kezdeményezésű tüntetéseket is, felhozva a Jobbik népszerűségét..
Ismerve a felkért előadók és szervezetek álláspontját, tudjuk: valamennyien kórusban szokták gyalázni a rendszerváltást. Így aztán ez az álszent kezdeményezés konferenciaszintre emeli azt a hazugságot, hogy minden pocsék volt az elmúlt 25 évben, ráadásul ehhez felhasználják Antall József nevét. Az első demokratikus választás és kormány megalakulása örömünnep volt.
Most az Együtt ezt „áttematizálja”: minden rossz, jöhet a bűnök felsorolása.
A vita résztvevőinek névsora igen tanulságos.
Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője
Schiffer András, az LMP társelnöke
Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke
Gulyás annak a pártnak a képviselője, amelyik az elmúlt negyedszázadban módszeresen szétverte a demokráciát, hazug alaptörvényt kreált és egyenlősítette önmagát a korrupcióval.
Mirkóczki a nyilas szellemiségű szervezet egyik fontos embere, dr. Schiffer (mint Orbán Viktor egykori ügyvédje), ma is közelebb érzi magát a Fideszhez, mint a demokratikus ellenzékhez, nem titkoltan kvaterkázik jobbikos alakokkal.
Szigetvári Viktor pedig Medgyessy, majd Gyurcsány és Bajnai emberéből lett a 25 év kritikusa, korábban volt az MSZP tagja is.
A Gyurcsány-kormányt azóta nyíltan megtagadta, tulajdonképpen pártja is erre a fundamentumra jött létre.
A romjaiban heverő Fidesznek minden médiajelenlét kedvez, ami nem a lopásaikról, bénázásaikról, belső feszültségeikről szól. Meghívásukkal az Együtt legitimálja őket egy Orbán utáni rendszer számára is.
Az Együtt egyúttal támogatást nyújt Vona Gábor középre húzó politikájának, ha a szóvivője baloldali politikusokkal mutatkozhat.Schiffer Andrásnak pedig ugyancsak ajándék az invitálás.
Lám, nem csak ő tartja szalonképesnek a Fideszt és a Jobbikot, hanem Szigetvári Együtt-je is.

„Erőtérben a háttér”:  Szigetvári Viktor és Juhász Péter

„Erőtérben a háttér”: Szigetvári Viktor és Juhász Péter

Ez a tabló megerősíti azokat a véleményeket, hogy Szigetvári Viktor és Juhász Péter a Fidesz, különösen Lázár János érdekében tartja fent Bajnai dicstelen kiugrása után is a pártját. Szigetvári cégének szerződése volt a Lázár János vezette Hódmezővásárhellyel, Juhász pedig mindig csak azt a Rogán Antalt üti, aki Lázár legfőbb vetélytársa a Fideszben, Orbán hol az egyiket, hol a másikat pozicionálja, olykor egymás ellen is kijátszva őket. Úgy tűnik, az Együtt-nek feladata lehet egy ilyen utódlási harcban, megfelelve a Fidesz elvárásainak, jelen esetben az orbáni szövegekkel koherensen a 25 év szidalmazásában is.
Az Együtt pedig nem jött rá, hogy többek között azért szerepeltek önmaguk számára csalódást keltően az EP-választáson, mert előtte egy tévévitán már Bajnai legitimálta a Jobbikot…
Újra elköveti ugyanazt a hibát…
Ha csak nem szándékosan…
Ha pedig valaki hiteles konferenciát akar a 25 évről, meghívhatta volna például Magyar Bálintot, Kovács Lászlót, Jeszenszky Gézát, Bokros Lajost, Lendvai Ildikót és még sorolhatnánk. Az Együtt-konferencia szereplői mind 2002 után bukkantak fel, a rendszerváltás fő évszáma pedig 1989.
Ettől még fel fogják mondani a hazug leckét valamennyien.
(Forrás: Európa Kávézó)