A Budapest Marriott Hotel egyedülálló pályázatot hirdet, melynek során a legjobb vendéglátóhelyre szóló koncepcióval nevező vállalkozó, élete lehetőségével élve, anyagi befektetés nélkül, a szálloda 40.000 dollár értékű pénzügyi támogatásával és sok évtizedes vendéglátóipari tapasztalatának felhasználásával, a Duna-korzón nyithatja meg álmai éttermét, bárját vagy bármilyen egyéb típusú vendéglátóhelyét.
Vágj bele életed vállalkozásába_2

 

A Budapest Marriott Hotel egy Duna-korzóra nyíló, jelenleg üresen álló helységének élettel való megtöltésére, „Vágj bele életed vállalkozásába!” néven indít pályázatot május 28-án. A Marriott úgynevezett CANVAS pályázatára olyan vendéglátói tapasztalattal rendelkező jelentkezőket várnak, akik eddig anyagi forrás hiányában nem tudták megnyitni álmaik helyét, a helyet, ami új színt hozhat Budapestre.
A CANVAS névre hallgató üzleti modell középpontjában a kivételes élmény áll, és az ember, aki azt életre kelti – a hotel az ő támogatására ad meg mindent: egy 110 négyzetméteres, rengeteg lehetőséget magában rejtő helységet, a pénzügyi támogatást és a szállodalánc felbecsülhetetlen értékű szakmai tudását.
„A CANVAS projekttel – melyet Magyarországon teszünk először publikussá azzal, hogy nem kizárólag a mi alkalmazottainknak írjuk ki – egy új úton indul unkel. Célunk az, hogy a hotelt a legfiatalabb utazó generációk, sőt, az itt élők számára is a lehető legvonzóbbá tegyük. Budapesten rengeteg friss ötlet vált a város arcát meghatározó trenddé – gondoljunk csak a mára szinte védjeggyé vált romkocsmákra! Készen állunk arra, hogy az újításokat befogadjuk, sőt úttörők legyünk, ezért indítjuk el a „Vágj bele életed vállalkozásába!” pályázatot – mondta el Rick Enders vezérigazgató.
A pályázóknak, akik nevezhetnek önállóan, vagy csapatban, május 28-ától három hetük van arra, hogy részletes vendéglátóhelyre szóló koncepciójukat – beleértve többek között az üzleti tervet, az étlap és design elképzeléseket – kidolgozzák, és feltöltsék a pályázati honlapra. A koncepció eredetiségét, a benne rejlő üzleti potenciált és a megvalósíthatóságot figyelembe véve, a Budapest Marriott Hotel menedzsmentje és az anyavállalat képviselői kiválasztják a legjobb öt pályázatot, melyek ezt követően a szálloda vezérigazgatójával és neves, a hazai gasztronómiai életet meghatározó szakembereivel felálló zsűri elé kerülnek. A döntőbe jutott pályázóknak, Rick Enders mellett, Mautner Zsófia és Jókuti András gasztrobloggerek, illetve a Bock Bisztró séfje, Bíró Lajos előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket a leendő étteremben június 23-án és 24-én, az úgynevezett cook-off-okon.
A két nap során a döntősök bemutatják koncepciójukat, és elkészítik tervezett éttermük egy-egy ételét is.
A zsűri a koncepciót és az ételt a helyszínen értékeli, majd másnap, június 25-én, győztest hirdet.
Vágj bele életed vállalkozásába
Az étterem infrastruktúrájának megteremtésével, már a pályázat kiírását megelőzően elkezdték az étterem megnyitásának előkészítését, így a nyertes koncepció működő vendéglátóhellyé válására mindössze három hetet kell várnunk.
A bármilyen típusú vendéglátóhely működésének alapját képező infrastruktúra, illetve egy teljesen felszerelt konyha kialakítására a Budapest Marriott Hotel 30.000 dollárt fordít, a fennmaradó 10 000 dollár sorsáról viszont a nyertes dönthet: a csaknem három millió forintból alakíthatja olyanná a helységet, amilyennek álmaiban elképzelte.
A július közepén nyíló étteremben a pályázat nyertese a Budapest Marriott Hotel alkalmazottjaként étteremvezetői pozícióba kerül, és az étterem mindenkori bevételéből részesül.
„A Vágj bele életed vállalkozásába!” pályázat honlapja a www.canvas-startup.com címen érthető el.