GÖRÖG MÁSA  újságíró, kommunikációs szakértő, filozófus, a Civil Rádió szerkesztőjének kerekasztal beszélgetése a “Startup Safari Budapest” kétnapos konferenciáján belül: Mi is az a civil startup? Milyen fejlesztési szempontoknak felelnek meg? Utópia vagy valóság? Hol a helyük a szociális szövetkezeteknek?
Civil és vállalkozás- fejlesztő szakemberek kerekasztala, amelyhez a meghívott vendégek: Vajda Márta, a Civilkomp alapítója, Kiss Gyöngyvér, a Civilimpact vezetője, Czafrangó Janos, az Erste bank társadalmi vállalkozásfejlesztési programjának vezetője.
2017. április 21. (péntek) 10.30 órakor. Helyszín: HumanHub Budapest, 1023 Frankel Leó út 21-23. I. em 1.

Görög Mása újságíró, kommunikációs szakértő, a Civil Rádió szerkesztője

Görög Mása újságíró, kommunikációs szakértő, a Civil Rádió szerkesztője

A civil szervezetek ugyanolyan gazdálkodó egységek, mint bármilyen más jellegű vállalkozás. Egyetlen dolog teszi őket különlegessé – nem profittermelésre „szakosodtak.” Mivel a nonprofit szervezetek alakulásukkor a céljuk megvalósítását helyezik a középpontba, gyakran a küldetéstudat elhomályosítja a fenntartható működés és fejlesztés gazdasági szempontjait, és előtérbe helyezi a küldetés messianisztikus tudatát, és ahhoz kapcsolódó szakmai – emberi szempontokat. Az ezen a téren megnyilvánuló maximalizmus sokszor nem párosul üzletvezetési, szervezetfejlesztési tudással, így sokszor a kezdeti lelkesedést mély csalódás váltja fel. Vagyis a civilszerveződések pont úgy működnek, mint minden kezdő vállalkozás, sok startup – szükségük van kezdeti támogatásra – tudásbázis és gazdasági téren egyaránt.

Az eseményre regisztrálni kell. Itt:
http://budapest.startupsafary.com/sessions/35454_civil_startupok__illuzio_vagy_valosag

GÖRÖG MÁSÁVAL KÉSZÍTETT KORÁBBI INTERJÚNK:
https://prherald.hu/?p=56362

A Startup Safari Budapest kétnapos konferencia minden évben megrendezésre kerül. A tavalyi év összefoglaló videója: