Bódy Magdi, Koós Réka és Charlie-val közösen Valentin napi koncertet adott Majsai Gábor a Békásmegyeri Közösségi házban 2017. február 11-én. Ez alkalomból készült vele a villáminterjú.

Majsai Gábor

Majsai Gábor

– Hogyan alakult, hogy közösen lép fel három nagy klasszikus és Koós Réka?
Bódy Magdi ötlete volt: régóta ismerem, mindig is szerettem, ahogy énekel, pont azt a világot képviseli, amit én, boldoggá tett, hogy most végre együtt dolgozhattunk. Nagyon örülök, hogy ilyen kitűnő emberek között léphettem fel és Magdival két duót is énekeltünk, amit már régóta akartunk -, és ez most összejött végre. Ráadásul egy fantasztikus zenekar kísért bennünket a Stúdió 11, akikkel már többször játszottunk együtt: szerintem ők az egyik legjobb zenekar Magyarországon. Úgyhogy a siker borítékolva volt a jó hangzás által és velünk. Valentin napi szerelmes dalokat énekeltünk – természetesen voltak vidámabbak is: nagyon szép műsort hoztunk össze. Tehát másfél óra igazi örömködést nyújtottunk a közönségnek. Akik egyedül jöttek el a koncertre, választhattak maguknak párt is, ha úgy adódott.

Majsai Gábor és Bódy Magdi

Majsai Gábor és Bódy Magdi

– A Fiatalabb generációnak milyen a munkához való hozzáállása?
– Vannak, akik tényleg nagyon komolyan dolgoznak, igyekeznek és mindent megpróbálnak, ilyen Réka és Charlie is, akik profi énekesek, de ugyanakkor van az a réteg, akiket felkap a média és aztán rövidesen abba is hagyják: elejtik azt a kevés munkát, amit addig is befektettek a kezdődő karrierjükbe. Öntik az új előadókat a tévé zenei tehetségkutató versenyei. Nem szeretek másokra rosszat mondani, de hát nyilvánvaló a hozzáállásbeli különbség: amikor elkezdtem zenélni, mi évekig zeneiskolába jártunk, aztán nagyon sokat próbáltunk, mert tudtuk, hogy hosszabb ideig zenélni fogunk, hiszen erre készültünk. Gyerekkoromban nyolc évig trombitáltam, közben pedig megtanultam szájharmonikázni is, ami könnyűnek látszik, mert nagyon kicsi hangszer, de az is tud rejtelmeket, ha az ember jól akar rajta játszani: de a fő hangszerem a trombita és tudok egy kicsit gitározni is. Sajnos mostanában már nem a tehetség a legfontosabb a zenei tévéműsorokban kiválasztott sztárjelölteknél, hanem inkább a szerencse, mert egy perc alatt lehet akár egy zeneileg képzetlenebb emberből is országos híresség még úgy is, hogy legfeljebb egy karaoke klubba járt le esetleg néha-néha énekelgetni. Tehát teljesen más a hozzáállása a munkához a vetélkedőkben felfedezett énekeseknek, mert sokszor azt sem tudják, hogy a cisz mollban hány kereszt van, vagy hol a Gé hang a kottában. A minőségre törekedniük kellene mindenképp!

Charlie - Koós Réka - Bódy Magdi - Majsai Gábor

Charlie – Koós Réka – Bódy Magdi – Majsai Gábor

– Hol lép fel mostanában?
– Karácsonykor jelent meg az ötödik szólólemezem, aminek a címe: „Hangulatok”. Van egy öttagú zenekarom, akikkel koncertezem. Jövök-megyek az országban, hála Istennek egyre több helyen igénylik a nagyzenekarral való fellépést, mint most is a Stúdió 11-el. Szeretem a nagyhangzást. A következő fellépésem a Mosonmagyaróváron lesz, aztán megyek Debrecenbe, Sepsiszentgyörgyre, úgyhogy járom a szűkebb magyar világot. Az érdeklődök a facebookon, vagy a honlapomon tudnak velem kapcsolatba lépni.

Láng Judit

*

Majsai Gábor honlapja: http://www.majsaigabor.hu/
*
Facebook-oldala: https://www.facebook.com/majsaigabor/?fref=ts
*

Majsai Gábor új lemezéről az “Angyal” című dal: