A világ egyik legnagyobb nemzetközi, független pr-ügynökségeket tömörítő hálózata – a Public Relations Global Network – irányító testületének tagjává választotta Jelinek Gábort, a szervezetben a Magyarországot képviselő Goodwill Communications partnerét. A szakember 2015-16-ban a globális hálózaton belüli tudásmegosztást irányítja és kulcsszerepet kap a hálózat idei Best Practice Díjainak odaítélésében.

Jelinek Gábor

Jelinek Gábor


A PRGN április végi csúcstalálkozóján megválasztotta az új elnökséget: a hamburgi székhelyű Industrie Contact (IC AG) társtulajdonosát és vezérigazgatóját, Uwe Schmidtet Ed Stevens, a clevelandi Stevens Strategic Communications Inc. tulajdonosa és vezetője váltja az elnöki székben, akit 2016-ban Evelyn Holtzhausen, a dél-afrikai HWB Communications alapítója követ a soros elnöki pozícióban. A globális hálózat idén két új taggal bővült, az isztambuli székhelyű Aristo PR-rel és a nashville-i székhelyű Reed Public Relations ügynökséggel, ezzel a PRGN tagjainak száma 50 fölé emelkedett.
Ritkaság, hogy egy globális szakmai szervezet régiónkból választ új vezetőségi tagot, ráadásul a nemzetközi tudásmegosztás területét egy éven át irányító Jelinek Gábor munkája révén a Goodwill Communications a világ legjobb független PR-ügynökségeinek tudásába, legjobb gyakorlataiba és szakmai működésébe nyer közvetlen betekintést” – emelte ki Kondor Anna, a Goodwill Communications ügyvezető partnere.
Jelinek Gábor a PRGN knowledge committee vezetését a lengyel Mariusz Plebantól veszi át. A hazai kommunikációs szakember feladatai közé tartozik a PRGN-hálózatban minden ősszel megrendezett, és a hálózat legrangosabb eseményének számító Best Practice Díj idei szakmai előkészítése is.
A PRGN 2015 tavaszán két új vállalatot választott tagjai közé. Az isztambuli székhelyű Aristo PR a szervezet délkelet-európai jelenlétét erősíti, míg a nashville-i Reed Public Relations révén újabb egyesült államokbeli városban teremt hídfőállást a hálózat. Az idei bővülés jól példázza a globális pr- és kommunikációs hálózat folyamatos törekvését, hogy lefedettségét olyan piacokkal bővítse, amelyek fontos gazdasági szerepet töltenek be, mint például Európában Törökország.
Az új tagok bejelentését követően a PRGN újraválasztotta soros vezetőit. A szervezet új elnöke 2015-16-ban Ed Stevens, a clevelandi Stevens Strategic Communications Inc. tulajdonosa és vezetője, aki a német Uwe Schmidt helyét veszi át. A PRGN leendő elnökévé – aki a teljes elnökség ideje alatt együtt dolgozik majd a jelenlegi elnökkel és 2016 tavaszán veszi át a stafétabotot – a dél-afrikai Fokvárosban működő HWB Communications kommunikációs ügynökséget alapító és irányító Evelyn Holtzhausent választották.
GOODWILL COMMUNICATIONS
A 2003-ban alapított Goodwill Communications megkerülhetetlen szereplő a hazai pénzügyi és üzleti PR-kommunikációs területen. Az ügynökség több mint kéttucatnyi hazai és nemzetközi vállalatot szolgál ki, elsősorban pénzügyi szolgáltatókat, tőzsdén jegyzett cégeket, jogi és pénzügyi tanácsadókat, valamint a távközlési és az energetikai szektorok szereplőit. Vállalati ügyfelei mellett rendszeresen végez kommunikációs feladatokat az adott szektorok szakmai szervezetei számára is.
A Goodwill Communications az üzleti szféra számára kidolgozott online és közösségi média megoldásokkal is évek óta jelen van a piacon.
Az ügynökség az elmúlt években szoros partneri viszonyt épített ki más, független pr-ügynökségekkel a Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában, továbbá 2012 óta a Public Relations Global Network nemzetközi ügynökségi hálózat tagja. Ezekkel a lépésekkel az ügyfélkiszolgálás és a tanácsadói színvonal folyamatos fejlesztését igyekszik elősegíteni.
PRGN
A Public Relations Global Network évi 110 millió dollárt meghaladó összesített árbevételével a világ hat kontinensén több mint 50 ügynökséggel van jelen. Tagvállalatai összesen ezeregy ügyfél 80 különböző piacon végzett kommunikációs tevékenységét segítik szerte a világon. A hálózat keretében világszerte 901 kommunikációs szakember dolgozik nemzetközi cégek és szervezetek kommunikációs feladatain.
A PRGN 2012 őszén választotta a Goodwill Communicationst a tagjai közé.