Dr. Donáth Ferenc – a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének (NITBPSZ) elnöke – szerint „a tömeges menekülés egykor a magyar nép sorsa is volt. Az I. és II. Világháború, majd az ’56-os forradalom után sok ezren váltunk földönfutóvá. Ahogy az 1956-os menekültjeinket Nyugaton befogadták, úgy tettünk mi is a lengyel, görög, vagy a chilei menekültekkel. Ezzel a hagyománnyal szakított a regnáló magyar kormány.”

Dr. Donáth Ferenc

Dr. Donáth Ferenc

A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete (NITBPSZ) határozottan és egyértelműen elítéli az Orbán-kormány embertelen menekültügyi politikáját: a kifejtett propagandát, a fegyveres és döntéshozói testületeknek az alkotmányos és emberjogi, azaz a nemzetközi egyezményes kötelezettségekkel szembeni magatartását.
„A statáriális eljárások éppen úgy önkényesek, mint az ’56-os forradalom megtorlása idején.
Tiltakozunk a magyar nép lejáratása ellen! Tiltakozunk az Európai Uniótól való eltávolodás ellen! Tiltakozunk a migránsokkal való bánásmód ellen, mert életellenességével szembefordul az egyetemes emberi értékekkel.
Ne hagyjuk, hogy a kormány lejárassa Magyarországot!” – jelentette ki dr. Donáth Ferenc a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének (NITBPSZ) elnöke, a szervezet tagságának nevében.