A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség szolidáris mindazon (mintegy hatvan) civil szervezetekkel, amelyekkel szemben hamis indokok alapján hatósági erőszakkal hajsza indult.

Az illusztráció egy korábbi tájékoztatón készült dokumentumfelvétel

Az illusztráció egy korábbi tájékoztatón készült dokumentumfelvétel

Az a látványos rendőri felvonulás, majd az azt követő – nyilván szintén felülről utasított adóhatósági eljárás – mely először az Ökotárs, majd több ismert (TASZ, NANE, Roma Sajtóközpont stb.) és kevésbé ismert civil szervezet ellen elindult, üzenet az egész társadalomnak is: így jár mindenki, aki segíteni próbál jogfosztottaknak, szegényeknek, politikai okokból elnyomottaknak, vagy azoknak a csoportoknak, intézményeknek, melyeket a ellentmondást nem tűrő hatalom éppen ellenségének tekint.
Meggyőződésünk, hogy a „bűnt” nemcsak egyének, vagy korlátozott felelősséggel rendelkező szervezetek követhetik el, hanem sokszoros a vétke annak a vezetésnek, amely nem elégszik meg mindent átfogó hatalmával, hanem a törvényalkotást, az erőszakszervezeteket és a gazdasági befolyását is arra használja, hogy eltapossa politikai ellenfeleit és elnyomja a gyengéket. Az is megszokott, hogy minden diktatúra alatt köztörvényes bűnökkel igyekeznek meggyanúsítani a rendszer kritikusait.
Nemcsak Jézus járt így, vagy Szókratész, hanem ezzel az eszközzel élt helyileg Horthy, Rákosi, Kádár és ehhez a módszerhez nyúl vissza a nyíltan mindent uralni akaró jelenlegi államirányítás is.
A magyar társadalom megrendült, megfélemlített és elbizonytalanodott állapotban van. Éppen ezért van nagy szükség azokra, akik szót emelnek mindenkiért, akiket a jogállamiság és a demokrácia felszámolása különösen is veszélyeztet.
Isten áldását kérjük a Norvég Alapra, de az Ökotárs Alapítványra, a TASZ-ra és mindazokra a csoportokra, akik nyíltan vállalták és vállalják – kockázatok árán is – az igazságért, a méltányosságért és a tisztességért való kiállást és a gyengék védelmét.