Tizenhetedik alkalommal indult útjára 2018. április 7-én a Drogmentes Magyarországért Maraton, amely eredetileg 2002-ben – a szcientológusok kezdeményezéseként – született meg, s mára Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelőző mozgalmává nőtte ki magát.

Tamás-Feth Krisztina fotója

Tamás-Feth Krisztina felvétele

A Drogmentes Maraton negyvenkét napos programsorozata során a „maratonisták” hazánk 305 települését érintve világosítják fel a gyerekeket és a fiatal felnőtteket a kábítószerek reális veszélyeiről.
A pontos forgatókönyvek szerint zajló előadásokon résztvevő tanulók leteszik az úgynevezett „Drogmentes kapitány esküt”, melynek legfontosabb részeként megfogadják, hogy „a jövőben drogmentes életet fognak élni.”
A szervezők az előadásokon, valamint azokat megelőzően a környező utcákon is megajándékozzák az embereket „Az igazság a drogokról” című füzettel, melyet a Szcientológia Egyház támogatásával nyomtattak ki. Fontos szempont, hogy a szakemberek által összeállított felvilágosító anyagokat INGYENESEN kapják meg az érintettek, illetve a téma iránt fogékony érdeklődők.
A programsorozat állami támogatásban nem részesül.
A Maraton szombati „Start-rendezvényén” számos híresség is fellépett, többek között: Horányi Júlia énekesnő, Kegye János pánsíp művész, Dr. Komáromi István zenész-énekes és Nyitrai Eszter előadóművész.
Az esemény védnökei is megjelentek: Barnóczky Ákos filmrendező, Danny Blue mentalista, Fejes Rita színésznő, Gáll Gregor szobrászművész, Pető Kincső színésznő, Tóth Cili fitness világbajnok.

Tamás-Feth Krisztina pillanatfelvétele

A társadalomjobbító tevékenység eddigi magyarországi történetének beszédesek a statisztikái is. A rendezvénysorozat 2002-es indulása óta több mint 270.000 ember vett részt a témával kapcsolatos előadásokon és rendezvényeken. Közülük megközelítően 205.000 honfitársunk fogadta meg, hogy „a jövőben drogok használata nélküli életet fog folytatni”.
A vallási közösség tagjai az elmúlt 16 évben másfél millió drogfelvilágosító füzetet osztottak szét (ingyenesen) hazánkban.
17. alkalommal indult el a Drogmentes Magyarországért Maraton, az elkövetkező 41 nap során az ország 305 települését fogja érinteni.